Иван Гешев в Twitter: Независимостта на магистратите е гаранция за справедлив процес

  • 05 май 2022 14:40

  • 364
  • 1
Иван Гешев в Twitter: Независимостта на магистратите е гаранция за справедлив процес
© Булфото архив
Слушай новината Слушай новината

"Независимостта и автономността на магистратите не е привилегия, а гаранция за един справедлив наказателен процес в духа на основните права и свободи на гражданите”. Това написа главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във в официалния си профил в Twitter.

Той участва в Конференцията на европейските прокурори в Палермо, Италия.

Иван Гешев: Смешно е това, което се случва!

Събитието е организирано в рамките на председателството на Италия на Комитета на министрите на Съвета на Европа. 

Първата сесия на конференцията предвижда дискусия относно независимостта на прокурорите, тяхната автономност и различните модели за отчетност на магистратите. Основен акцент в обсъжданията ще бъде ангажираността на прокурорите в отстояване принципите на правовата държава и гарантиране защитата правата на гражданите.

Преди ден беше съобщено от прокуратурата, че в конференцията ще участват генералният секретар на Съвета на Европа, председателят на Венецианската комисия, главният прокурор към Федералния съд на Германия и главният прокурор към Касационния съд на Франция, главните прокурори на Австрия, Лихтенщайн, Ирландия, Полша, Унгария, Словакия, Белгия, Босна и Херцеговина, Дания, Румъния, Чехия, Естония, Азербайджан, директорът на прокурорската служба на Англия и Уелс, заместник главният прокурор на САЩ, почетни представители на италианската магистратура и професионалната юридическа общност.

Мая Йорданова
364 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ДБ

2022.05.05 | 14:57

1
Но Гешев е престъпник и конспиратор и ще ходи във затвора.

Добави коментар

Водещи новини