Изправят пред съда охранител, държал ученичка заключена в квартирата си

  • 29 април 2022 18:25

  • 6057
  • 1
Изправят пред съда охранител, държал ученичка заключена в квартирата си
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Районна прокуратура–Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Й.И. за незаконно задържане на непълнолетно момиче против волята му, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-София.

Шестнадесетгодишната ученичка, която живее в Преходно жилище във Враца, се запознава в социалните мрежи с 31-годишния охранител Й. И. в края на 2020 г. Двамата започват да се виждат, но след известно време мъжът започнал да употребява алкохол и да се държи грубо с момичето, като си позволявал и физическа агресия спрямо него, се посочва в съобщението. 

Ученичката търси съдействие от директора на преходното жилище, но въпреки разговорите, мъжът продължава да настоява за срещи, изпраща заплашителни съобщения по телефона. На 18 февруари 2021 г. двамата отново се срещат, посещават техен познат, а след това И.Й. не позволява тя да се прибере в жилището си. Той се държи се грубо с нея, кара й се, счупва телефона й, допълват от прокуратурата.

Установявайки отсъствието на ученичката, директорът на преходното жилище сигнализира полицейските органи и детето е обявено за общодържавно издирване. През следващите пет дни обвиняемият не разрешава на момичето да си тръгне, като я държи заключена в тавана, където живеел. Възползвайки се от отсъствието на обвиняемия и от забравения от него телефон, пострадалата успява да се свърже с директора на жилището и да съобщи адреса, на който се намира. На място пристигат полицейските служители, които отвеждат момичето и го предават на директора.

И.Й. е привлечен към наказателна отговорност за противозаконно лишаване от свобода на непълнолетното лице, което продължило повече от две денонощия. Предстои съдът във Враца да насрочи заседание по делото.

Окръжният съд в Плевен гледа дело за отвличане с участието на трима мъже

Константин Тодоров
6057 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
като

2022.04.29 | 21:01

1
като се мандрусат от ученички така става. да си седи в общежитието и да си учи уроците. къде е тръгнала да се шиба с чичаци

Добави коментар

Водещи новини