Тагарев: Няма как българските моряци да бъдат изтеглени без съгласието на руската страна

  • 14 април 2022 08:26

  • 1277
  • 4
Тагарев: Няма как българските моряци да бъдат изтеглени без съгласието на руската страна
© БНТ

Евакуацията на българския екипаж от "Царевна" е била възможна едва на 50-ия ден от войната в Украйна, защото сега е решило ръководството в Кремъл. Това заяви в "Денят започва" бившият министър на отбраната Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за.

"Няколко седмици преди да започне войната руският флот с кораби от Черноморския, Балтийския, Северния и Тихоокеанския флот на Руската федерация на практика блокираха цялото украинско крайбрежие - и черноморско, и в Азовско море, с което има пълен контрол над Черно море с изключение на териториалните води на страните членки на НАТО. Именно Русия е тази страна в конфликта, която не разрешава на търговските кораби да напуснат украинските пристанища”, смята Тагарев.

Вижте първи кадри на евакуираните българи от „Царевна”

Той предположи, че е била постигната някаква договореност, вероятно с участието на българските власти, да бъдат евакуирани нашите моряци.

"Няма как те да бъдат изтеглени без съгласието на руската страна", беше категоричен Тагарев.

Зеленски посреща лидери, на които има вяра, и са се доказали в годините за Украйна, отговори той на въпрос дали украинският президент трябвало да се изслушва в парламента ни: 

"Защо да говори в нашия парламент, ако там редовно излиза Костадин Костадинов, за да информира за всички опорни точки на Кремъл."

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1277 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.04.14 | 11:08

4
Поне кажи едно благодаря на руските войски и тези на опълченците от ДНР, които ги осободиха от нацистите бе, КУ.РВО мръсна и презряна. Легни в плитък гроб, отрпеко, да не цапаш света повече, боклук!

2022.04.14 | 09:22

3
ЕИ КУ. РВО ХОРАТА ЗНАЯТ ИСТИНАТА, А ТИ НЕ Я ИЗОПАЧАВАИ. МАМИ. ЧКАТА ДА ТИ Е. БА В ПОДЛОГАТА ЛИЗАЧЕСКА.

2022.04.14 | 09:08

2
Защо не ги освободиха докато града беше в ръцете на " добрите" азовци ??!!! А чакахте да дойдат "лошите" руснаци ??!!!
палячо

2022.04.14 | 09:05

1
след като превзеха пристанището, а есктремистите от азов ги ползваха като щит до този момент.... както и да го въртиш това в положението

Добави коментар

Водещи новини