20 години затвор за рецидивист, намушкал смъртоносно мъж в Бургас

  • 21 март 2022 13:28

  • 670
  • 0
20 години затвор за рецидивист, намушкал смъртоносно мъж в Бургас
© Gettyimages (архив)

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Бургас бе наложено наказание от 20 години „лишаване от свобода“ спрямо Д.В. Той е подсъдим за това, че умишлено e умъртвил 38-годишен мъж, намиращ се в безпомощно състояние.

Престъплението е осъществено на 08.12.2020 г. в град Бургас. То е квалифицирано по чл.116, ал.1, т.5, т.6, предложение последно, т.12, вр. чл.115, вр. чл.29, ал.1, б. „А“, тъй като е извършено при условията на опасен рецидив и с особена жестокост. По време на разследването е установено, че убийството е извършено с нож, с който подсъдимият е нанесъл множество прободно-порезни рани в областта на шията, лицето, ръцете и краката на пострадалия. Това е станало в апартамента на пострадалия, където между него и Д.В. възникнал конфликт. Подсъдимият има общо шест предходни осъждания. Последното му наказание е наложено през 2013 г. за опит за убийство, останал недовършен, поради независещи от Д.В. причини. 

Мъж заби джобно ножче в гърдите нa 29-годишен

Присъдата на Окръжен съд-Бургас, която е постановена по реда на съкратеното производство, може да бъде обжалвана пред Апелативен съд- Бургас, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Бургас.

Филип Епитропов
670 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини