Мъж от Варна, харчил чужди пари от кредитна карта, отива на съд

  • 14 март 2022 13:32

  • 347
  • 0
Мъж от Варна, харчил чужди пари от кредитна карта, отива на съд
© Gettyimages (архив)
Слушай новината Слушай новината

Обвинителен акт внесе в съда Окръжна прокуратура - Варна срещу 39-годишния Н.Н., който, при условията на продължавано престъпление, използвал чужда банкова карта без съгласието на притежателя й за извършване на онлайн плащания – престъпление по член чл. 249, ал. 1 във връзка с чл. 26, ал. 1 от НК.

В началото на юни 2021 година, по неизвестен начин, мъж от Варна изгубил портфейла си, без да разбере веднага. В него той държал личната си карта, дебитна карта и две кредитни карти. Когато установил, че вещта му липсва сигнализирал и поискал блокиране на банковите карти. При контакт с една от банките станало ясно, че е направен опит за трансакция, който останал безуспешен. Но след разговор със служители от втората банка била получена информация за неправомерни транзакции на стойност 1250 лева, направени в сайт за онлайн залагания.

В хода на разследването на случая станало ясно, че на 6 юни 2021 година, била направена регистрация в сайт за електронни залагания на името на съдържателя на банковите карти, чрез която били осъществени няколко зареждания на суми. Установена била самоличността на мъжа, извършил нерегламентираните действия – Н.Н. на 39 години. Той се сдобил по неизвестен начин с платежните инструменти и се възползвал от тях неправомерно. Прехвърлил сумата от 1250 лева към направения от него акаунт в сайта за залози, така че да може да се възползва свободно от нея. 

Внук източи 25 000 лв. от картата на дядо си за интернет-платформи

Обвиняемият не е известен на органите на реда и не е осъждан. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 до 8 години, както и глоба до двойния размер на получената сума, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Филип Епитропов
347 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини