Съпругът на пребитата до смърт жена в Плачи дол бе обвинен за зверството

  • 11 март 2022 15:04

  • 1161
  • 0
Съпругът на пребитата до смърт жена в Плачи дол бе обвинен за зверството
©

Окръжна прокуратура Добрич повдигна обвинение в убийство на 81-годишния И.Х., съпруг на откритата мъртва 78-годишна жена в село Плачи дол.

Разследването е установило, че в следобедните часове вчера, при посещение в дома на възрастната двойка, снахата е открила безжизненото тяло на свекърва си. Незабавно на мястото е изпратен екип от разследващи, които установяват, че възрастната жена е станала жертва на тежко криминално престъпление.

Жесток побой погуби баба в Плачи дол

Назначени са съдебно-медицинска експертиза, както и съдебно–психиатрична и психологична експертиза, тъй като има данни за здравословен проблем на съпруга на жертвата. 81-годишният И.Х. е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 115 от НК и е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор, съобщават от държавното обвинение.

С оглед заключението на вещите лица ще бъде преценено дали да се внесе искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия или да се приложат мерки по Закона за здравето спрямо него.

Под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура–Добрич и към момента текат действия по разследване на тежкото деяние, изясняват се фактите и обстоятелствата около случилото се.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1161 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини