Съдът в Шумен остави в ареста рецидивист, обвинен в грабеж

  • 02 март 2022 14:21

  • 349
  • 0
Съдът в Шумен остави в ареста рецидивист, обвинен в грабеж
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Състав на Шуменския окръжен съд определи най-тежката мярка за неотклонение спрямо млад мъж, обвиняем за грабеж, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. 

М.И. на 34 години е привлечен към наказателна отговорност за грабеж, представляващ опасен рецидив, извършен след употреба на сила, както и за кражба от възрастен мъж в града. Престъплението е извършено на 27 февруари. 

Обвиняемият забелязал възрастен мъж и решил да го ограби. Не успял да реализира намеренията си и откраднал само кутия с цигари от него. Малко по-късно, на улица в Шумен, обвиняемият извършил грабеж на дамска чанта, съдържаща портмоне със сума пари, лични документи, мобилен телефон и други вещи от възрастна жена, като употребил за това сила. 

Мъжът е осъждан над 20 пъти за различни престъпления, като последно е изтърпявал наказание „лишаване от свобода“ до ноември месец 2021 година. След посегателствата той беше задържан за срок до 72 часа. 

Работата по двата случая продължава под надзора и ръководството на Окръжната прокуратура в Шумен. Определението на съда подлежи на обжалване.

Трима мъже от Гълъбово са задържани за грабеж

Константин Тодоров
349 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини