Задържаха осем души за разпространение на метамфетамин и амфетамин

  • 11 февруари 2022 11:31

  • 1101
  • 3
© Novini.bg

В рамките на седмицата бяха разкрити две групи за производство на наркотични вещества – метамфетамин и амфетамин. Това каза говорителят на Специализираната прокуратура Христо Кръстев по време на брифинг.

Първта група се състои от четирима човека от Сливен и София. Те са се снабдявали с лекарства от  собственик на аптека в Сливен. Намерени са оръжия и вещи, напомнящи културно-исторически ценности. Участниците са осъждани многократно за  държане на оръжия без разрешения, кражби, държане на културно-исторически ценности, каза Кръстев.

По думите му втората група също е била съставена от четирма души.

Двама братя македонски граждани, а другите двама са българи. В хода на разследването се устави, че е имало връзка между групите в Сливен и София. Задържани са половин килограм наркотични вещества в Сливен и около 3 кг. метаамфетамин в София, допълни още прокурорът.

Според Кръстев осемте лица са задържани за 72 часа, като се очаква през настоящата седмица да им бъде постановена мярка задържане под стража.

Разкриха група за разпространение на наркотици в столицата

Говорителят на Специализираната прокуратура обясни, че аптекарят от Сливен е продавал на извършителите значителни количества лекарства, които способстват създаването на амфетамин и метамфетамин.

При акциите са намерени и пари, чийто размер все още не е известен.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1101 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Сърбеца

2022.02.11 | 13:41

3
3 кг доста време са прекарали над котлона

2022.02.11 | 12:09

1
Хванете и тия с ваксините, те също са незаконни и не са регистрирани като лекарствен продукт в България.
I

2022.02.11 | 12:18

2
:))))))

Добави коментар

Водещи новини