Разбиха група за трафик на проститутки

  • 08 февруари 2022 16:47

  • 5997
  • 0
Разбиха група за трафик на проститутки
© Getty Images

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност трима души за участие в организирана престъпна група за трафик на хора с цел използването им за развратни действия – предлагане на сексуални услуги срещу заплащане, съобщиха ит ведомството. 

Тримата са задържани на 4 февруари на територията на гр. Бургас при специализирана полицейска операция на Сектор БОП-Бургас към отдел „Югоизточен“ при ГДБОП-МВР под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.

К. И. е привлечен като ръководител на организирана престъпната група.

Според събраните до момента доказателства тя е действала от август 2021 г. до 04.02.2022 г. на територията на Република България, като е била създадена да върши с користна цел престъпления - трафик на хора.

За ръководене на организирана престъпна група НК предвижда „лишаване от свобода“ за срок от 5 до 15 години.

"Задържане под стража" за трима от престъпна група за "масажистки", извършвали сексуални услуги

За участие в групата са обвинени Н. И. и А. Л., за което могат да получат наказания „лишаване от свобода“ от 3 до 10 години.

На 07.02.2022 г., по реда на чл. 64 от НПК, Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искания за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ на тримата обвиняеми.

В открито заседание съдът определи най-тежката мярка за обвинения като ръководител на престъпното сдружение и „домашен арест“ за привлечените към наказателна отговорност като участници в групата

Виолета Симеонова
5997 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини