Кирил Петков и Лена Бориславова ще бъдат призовани в прокуратурата

  • 07 февруари 2022 15:41

  • 13811
  • 37
Кирил Петков и Лена Бориславова ще бъдат призовани в прокуратурата
© Колаж: Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Във връзка с проведената на 04.02.2022 г. работна среща между главния прокурор Иван Гешев и министър-председателя г-н Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически, в която е участвала и г-жа Лена БориславоваЛена БориславоваЛена Бориславова е родена на 8 октомври 1989 г. Завършила е право в Софийски университет и, началник на политическия кабинет на премиера, прокуратурата предоставя допълнителна информация: В рамките на разговора главният прокурор акцентира върху нуждата от конструктивен диалог между съдебната и изпълнителната власт и подобряване на взаимодействието между правоприлагащите институции в рамките на техните законови правомощия. Иван Гешев изтъкна, че в интерес на българските граждани е държавните органи, чието правомощие е противодействието срещу престъпността и корупцията, да работят в синхрон и доверие, като това става при стриктно спазване на Конституцията и законите на страната.

По време на срещата министър-председателят е посочил имена и прякори на лица, които според него са в основата на икономическата и криминална престъпност в страната и спрямо които не са предприети необходимите действия за търсене на наказателна отговорност. От своя страна главният прокурор е разяснил, че съгласно Конституцията и законите на страната, разкриването на престъпления е правомощие на изпълнителната власт, в частност на МВР, които при установяване на данни за извършени престъпления следва незабавно да уведомят прокуратурата. Иван Гешев е изразил увереност, че ПРБ стриктно изпълнява и ще продължи да изпълнява законовите си правомощия, независимо от статута на проверяваните лица.

Ето за какво разговаряха в МС Иван Гешев и Кирил Петков

Съгласно разпоредбата на НПК гражданите и длъжностните лица имат задължение, когато узнаят за извършено престъпление от общ характер, незабавно да уведомят орган на досъдебното производство и да предприемат необходимите мерки за запазване на обстановката и данните за престъплението. В тази връзка главният прокурор Иван Гешев е сезирал заместник на главния прокурор при ВКП, отговарящ за отдели „Досъдебен“ и „Специализиран“, относно предоставената от  министър-председателя информация за предприемането на незабавни действия съгласно нормативната уредба в Република България.

С оглед изясняване в пълнота на предоставената информация г-н Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически и г-жа Лена БориславоваЛена БориславоваЛена Бориславова е родена на 8 октомври 1989 г. Завършила е право в Софийски университет и ще бъдат призовани да се явят във Върховна касационна прокуратура с цел предоставяне на пълен списък с лицата, посочени в хода на работната среща, както и данните, респективно доказателствата, за евентуално извършени от същите лица престъпления или нарушения.

Прокуратурата на Република България ще изпълни задълженията си и ще извърши обективна и всестранна проверка спрямо лицата, посочени от министър-председателя г-н Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически и г-жа Лена БориславоваЛена БориславоваЛена Бориславова е родена на 8 октомври 1989 г. Завършила е право в Софийски университет и.

Последвайте канала на

Владимир Василев
13811 37

Свързани новини

Коментари 37

Добави коментар
гого

2022.02.08 | 07:10

35
...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже циреи на гъзъ му на циганина-канибал-ваксър Боко-Българоубиеца да излязат, и да се размножат, и като гъби след дъжд да никнат, а на лъжливия му език язва да излезе! ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже свещ скоро да му палят и заупокойна молитва да му четат. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Проклет да е и той и децата му и внуците и правнуците му до девето коляно. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Да стигнат до просешка тояга и да просят по улиците комат хляб. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Мир да не види ни на тоя ни на оня свят...¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.ТРИЖДИ АНАТЕМА.¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸ .Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸: uni.su/bwT7KI
⊙﹏⊙Cийкa-ЧAКAЛAПஜ۩☺۩ஜ

2022.02.08 | 07:11

37
Пo зaкона за администрацията чл.14, ал.4, престъпникът-канибал-българоубиец Бойко Методиев Борисов, не е имал право да бъде министър-председател, защото, както всички знаем е бил осъждан и е лежал в чешки затвор. Бил е осъден на десет години лишаване от свобода, заради участието му в ОПГ за кражба на коли, трафик на наркотици и трафик на женска плът. ♠♠♠♠Борисов излежава осем месеца в затвора в Панкрац, след което СИК плаща огромна сума на адвоката Петер Дошек за да измъкне Борисов от чешкият затвор. ♠♠♠♠Така вероятно кешово мотивиран, чешкият съд се съгласява да изпрати Борисов в България, където да доизлежи присъдата си. ♠♠♠♠Естествено в България случая моментално се потулва от държавата-мафия, а Борисов вместо в затвора, започва да гради кариера във властта. ♠♠♠♠Поради тази причина престъпника Бойко Методиев Борисов е нямал право нито да бъде кмет, нито да придобие високия военен чин генерал, даден му от татарския циганин, мафиоза-феодал, Ахмет Доган, нито да бъде министър-председател на България. ♠♠♠♠Очевадно е, че за световното жидо-хазарско закулисие, което назначава управниците на България, законите нямат значение. За тях е важно управниците да играят по тяхната свирка, да осигуряват безпрепятствения трафик на наркотиците през България, да осигуряват секс-робини и донори за господарите си, да редуцират българският народ с всякакви методи и политики, и да изпълняват техните заповеди безприкословно. ♠♠♠♠Затова с никакви избори 77 годишното милиционерско статукво неможе да бъде променено. ♠♠♠♠Болшевишко-милиционерска диктатура се сваля единствено и само с оръжие в ръка! Всичко друго е ташак!: uni.su/IiTd2K
☠Кристина Кръстева☠

2022.02.08 | 07:10

36
Ваксъра-Болшевик-Канибал Бoйкo Meтoдиeв Бoрисoв, пeдeрaст, пeдeрaст, пeдeрaст, УУУУУУУУУУУУУ: uni.su/pJmb7A
alexievi

2022.02.07 | 17:51

28
Г-н Гешев, Борисов обяви в ефир, че може да докаже, че яко са крали (от газа). Защо не го викаш за информация?
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2022.02.07 | 22:16

34
Яж му к.ура на Борисов бе бесепе.дераст гнусен!
иван

2022.02.07 | 16:17

15
КОЛКО ПАРИ ТИ ДАДЕ МАКСИМ ГОСПОДИМОВ ЗА ДА НАПРАВИТЕ ДЪЩЕРА МУ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ХАСКОВО. И ТИ СИ СЪЩОТО КОМУНДРЕ , КИРИЛ ПЕТКОВ- КОРУМПИРНИ МЕКЕРЕТА. КЪДЕ ВИ Е НОВИЯ МОРАЛ. КАТО СЕ ПРОДАДОХТЕ НА КОРУМПИРАНИТЕ КОМУНДРЕТА.. БУДАЛА НАРОД ВСИЧКИ ПАРТИИ ГО ЛЪЖАТ,И НИЕ ПЛАЩАМЕ ЗА ЛЪЖИТЕ ИМ.
Много правилно.

2022.02.07 | 20:04

33
Будала народ сме. Който не е искал, той не му го е сложил.
цска

2022.02.07 | 19:29

32
Не само тези и още много други кратци и мошеници от власта през последните 30години.И после затвор за всички от прехода
Гост

2022.02.07 | 19:12

31
Защо само призовани а не арестувани ?

2022.02.07 | 18:32

30
Време е да привикат и Стратега-радев

2022.02.07 | 18:10

29
Киро, кажи,колко, пари,откраднахте,с, твоято,Ленче,
Котарак

2022.02.07 | 17:48

27
И тия оплетоха конците. За нищо не стават. Баси кухите лейки! Прецакани сме за пореден път.
БЪЛГАРИЯ

2022.02.07 | 17:38

26
Киро, пълни докато ти е навитак !!Тури го и на Герб.....
Tтт.

2022.02.07 | 17:35

25
Леката е спец в аналлизирането!

Добави коментар

Водещи новини