Осъдиха мъж за купуване на гласове за ДПС на изборите през юли и ноември 2021 година

  • 21 януари 2022 14:35

  • 831
  • 1
Осъдиха мъж за купуване на гласове за ДПС на изборите през юли и ноември 2021 година
©
Слушай новината Слушай новината

Районният съд в Монтана издаде 10-месечна условна присъда за С. Д. И., 47г., от село Ерден в община Бойчиновци, който купувал гласове за ДПС на парламентарните избори през юли и ноември 2021 година и на президентските през ноември 2021 година, съобщават от съдебната палата в Монтана.

Присъдата е за престъпления срещу политическите права на гражданите. Според документите по делото през периода от 11 юли 2021 година до 14 ноември 2021 година в село Ерден в условията на продължавано престъпление С. Д. И. дал на трима жители на Ерден общо 220 лева - по 40 лева на човек за парламентарните избори за 46-ото Народно събрание и по 50 лева на човек за изборите за 47-ото Народно събрание и за президент и вицепрезидент, за да гласуват те и техни близки за ДПС.

Съдът в Монтана осъди условно жена, купувала гласове за изборите на 4 април и признала вината си

Престъплението е било разкрито, след като жител на село Ерден подал сигнал на местения полицейски инспектор за купуването на гласове, недоволен, че С. Д. И. дал пари на съпругата му да гласува, но отказал да даде пари на него за същото нещо.

Пред съда С. Д. И., който е безработен и е осъждан и преди това за други престъпления, се признал за виновен и заявил, че доброволно подписва споразумението за наказание от 10 месеца затвор условно с три години изпитателен срок.

С присъдата на С. Д. И. е забранено да заема държавна или обществена длъжност, свързана с упражняването на политическите права на гражданите, за срок от 10 месеца. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване, уточниха от съдебната палата в Монтана.

Мая Йорданова
831 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.01.21 | 16:32

1
Условна присъда.Нали е престъпление копуване и продаване на гласове.ДПС още си контролира кривосъдието.

Добави коментар

Водещи новини