Прокуратурата поиска постоянно задържане за продавача на фалшиви зелени сертификати в Пампорово

  • 13 януари 2022 16:37

  • 463
  • 2
Прокуратурата поиска постоянно задържане за продавача на фалшиви зелени сертификати в Пампорово
© Getty Images/Guliver
Слушай новината

Окръжната прокуратура в Смолян внесе в съда искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" за обвиняемия по случая с продажбата на фалшиви зелени сертификати в лаборатория в Пампорово, съобщиха от държавното обвинение. Работещият на граждански договор служител в лабораторията е обвиняем за издаване на два фалшиви сертификата срещу заплащане от 300 лева за всеки един от неверните документи.

Обвиняемият А.М. на 48 г. бе арестуван от полицията на 9 януари в лабораторията, след като получил 300 лв. за да състави зелен сертификат без да са извършени изследвания за антитела. При разследването е установено, че предишния ден търговецът на фалшиви сертификати е получил 600 лв. за още два такива подправени документа. Задържането е станало в момента на получаване на сумата, преди да успее да въведе данните в националната информационна система на Министерството на здравеопазването, затова обвинението е за два издадени ковид сертификата. Обвинението е по текстове от чл. 225в от Наказателния кодекс, предвиждащи затвор до 5 г. или глоба до 20 000 лв.

Предстои Окръжният съд да насрочи заседание по делото за мярката за неотклонение, уточняват от прокуратурата.

Задържаха продавач на фалшив зелен сертификат в лаборатория в Пампорово

Константин Тодоров
463 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.01.13 | 18:27

2
няма да се инжектира никой с тази отрова, ако трябва ще има война , но тази простотия няма да я бъде
цяла България е с такива УРА

2022.01.13 | 18:26

1
фалшиви зелени сертификати няма, няма и как да има, има хора , които си плащат за сертификат без инжекция и стига сте писали глупости

Добави коментар

Водещи новини