Нинова: Съдът е отхвърлил и жалбата на А1 срещу забраната да вдига цените

  • 13 януари 2022 09:51

  • 1655
  • 11
Нинова: Съдът е отхвърлил и жалбата на А1 срещу забраната да вдига цените
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за обяви, че Административен съд София-град е отхвърлил и жалбата на „А1 България“ срещу заповедта, инициирана от нея и екипа на Министерството на икономиката и индустрията, с която е забранено на търговеца да използва нелоялна търговска практика, а именно: да индексира цените по ред, който не е предвиден в сключените между него и потребителите договори.

Според мотивите на жалбоподателя не са налице достатъчно мотиви от страна на КЗП за допускане на предварително изпълнение на заповедта, поради „накърняване на обществен и държавен интерес“.  Министър Нинова отново заяви, че в момента повишаването на цените и натискът върху живота на хората е въпрос от най-висок обществен интерес и тя ще отстоява докрай позицията си в тяхна защита.

Нинова: Не, мобилните оператори няма да вдигнат цените на услугите си

Жалбата на „А1 България“ остава без уважение и дава възможност това определение да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в седемдневен срок.

Във вторник Административен съд София-град отхвърли и жалбата на „Теленор България“ срещу заповедта на министъра. С този акт Министерството на икономиката и индустрията спечели на първа инстанция делото срещу мобилните оператори. А предварителното изпълнение на заповедта остава в сила. 

Теодора Александрова
1655 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2022.01.13 | 15:20

10
Марионетките на Радев във външната политика на РБ ще ни вкарат в забвение ! " Защото не знаят , че Байдън и Путин се разбраха за настоящите промени в Европа и Азия , още през юни 2021г. в Женева. Сега играят театър за „запазване на лицето си “ и за тези като Радев , македонци , сърби , украинци , казахи , които все още не са разбрали какво реално се е случило. Още през месец ноември 2021 г. Rand-corporation (най-мощния американски аналитичен център) „посъветва“ Вашингтон да се договори с Русия. Руснаци и американци вече се договарят. Сега остава и нашите управляващи да осъзнаят, какво точно се случва в геополитически план и защо не трябва да подкрепяме под техен натиск РСМ по пътя й към ЕС . В този театър между Байдън и Путин , попадна и сценката на Заев , който си мислеше че е велик и със подкрепата на посланиците им ще притиснат българските управляващи да се примирят и да дадат зелена светлина . Нескопосано в този спор , се включи и Слави Трифонов заявявайки (във фб профила си), че България трябвало да "пусне" Северна Македония в ЕС срещу отпадане на американските визи за българите. И наля още повече масло в огъня ! Защото веднага едни го разбраха , че той ( респективно чрез външния ни министър , който е от неговата партия ИТН ) ще продаде националния интерес на България, националната ни история, идентичност и достойнство за едни туристически визи , и за влизане в Шенген , мислейки си че прави велик дипломатически ход. Това е толкова отвратително и долнопробно , колкото и решението на 18.01.2022 г. Кирил Петков , Теодора Генчовска и Весела Чернева ( соросоид N 2 , след Иван Кръстев и ратуваща за бързо пускане на РСМ в преговорите за членство в ЕС ) , да отидат на крак в Скопие и да дадат безапелационна подкрепа на РСМ . И двете тези са политическа и морална низост за нашата външна политика - жалко раболепие пред чуждите интереси на Русия и САЩ , каквото и най-маргиналните африкански племена, които са се цанили да прислугват на колонизаторите, не са проявявали. Тези управници, драги българи ни ги натресе престъпника Румен Радев, не без помощта на Митрофанова и Мустафа . Машинно избрани. Но историята няма да пощади тези национални предатели! Измама е , че "Промяната продължава."Тези негодници ще вкарат България отново в европейско забвение ! На 10.01.2022 г. по тези проблеми реагират с " мирен протест " ВМРО , на Краси Каракачанов и срещу безмисления КСНС свикан от Румен Радев . Но скоро ще се заформи и национален протест , срещу такава предателска и антибългарска политика . Защото все повече българи разбират , че под лъжливи мантри за "борба с корупцията", на "умните", Радев , Божков , Прокопиев, Цветан Василев натресоха на РБ най-дивашкото соросовъдно правителство, което може да си представим . И сега ще се случи всичко онова, което 4 години, с големи усилия Борисов, ГЕРБ и Патриотите успяваха да стопират - предателство на националните интереси на България в полза на наднационални структури на международната клептокрация и ляволибералн
gogo

2022.01.13 | 17:25

11
AMA TOVA NE E PO TEMATA VE ALO...STIGA S TOVA COPY/PASTE.
emil enev

2022.01.13 | 15:05

9
Диктатора Комунист Румен Радев заедно със слугите му Кирчо Ментата и Ачо Фалита са изтеглили заем от 9 млрд лева за 1 месец....а 3 млрд са влезли по доверителни сметки
Mitaka

2022.01.13 | 14:43

8
ТЕХНОИМПЕКСОВА
Въйй

2022.01.13 | 12:36

7
Хмм защо нищо не се казва за третия оператор Виваком ??? Цяло левче на услуга ????
Евалата Корни!

2022.01.13 | 12:22

6
Само ти ставаш, от цялата паплач!
gogo

2022.01.13 | 11:21

5
TI OVCA TAPA S KAKVI GLUPOSTI NI ZANIVA6 MA...
факти

2022.01.13 | 10:52

2
вдигай пенсите с 20 процента не ни занимавай с телефони

2022.01.13 | 11:07

4
кyp за вас, а не пенций.
Еми...

2022.01.13 | 11:04

3
Те вече вдигнаха цените, така че кypнела да отнема лицензите и да се приключва.
Ернесто Пуфтеф

2022.01.13 | 10:16

1
Те пак си вдигнаха цените!

Добави коментар

Водещи новини