Прокуратурата се самосезира по повод заплахите срещу журналиста Атанас Чобанов

  • 10 януари 2022 13:50

  • 1005
  • 3
Прокуратурата се самосезира по повод заплахите срещу журналиста Атанас Чобанов
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Софийската районна прокуратура се самосезира във връзка с изявлениe на журналиста Атанас Чобанов, че спрямо него е отправена заплаха, съобщиха от прокуратурата. Наблюдаващият прокурор по случая ще извърши лична проверка, а Чобанов ще бъде призован, за да даде обяснения.

Журналистът публикува на 9 януари в социалните мрежи информация, че е е получил сигнал за заплаха спрямо него. По-рано днес стана известно, че ДПС ще сезира Държавната агенция "Национална сигурност" /ДАНС/ относно твърденията на Атанас Чобанов.

Заплашват разследващия журналист Атанас Чобанов

До момента държавното обвинение не е било уведомено от институциите за отправена заплаха към журналиста, посочват от прокуратурата. Оттам допълват, че са били изпратени писма до МВР, Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" - МВР, Главна дирекция "Национална полиция", Столична дирекция на вътрешните работи, Държавна агенция "Разузнаване", ДАНС и до Служба "Военно разузнаване" с питане дали имат информация за отправена заплаха спрямо Чобанов и, ако имат такава - какви мерки са били предприети за защитата му.

След извършване на проверка прокурорът по случая ще прецени дали има достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер, ако такива са налице, ще бъде образувано досъдебно производство.

Владимир Василев
1005 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Пхахаха

2022.01.10 | 15:41

3
От ДПС/ГРОБ дрискат, но ще дрискат още по-рядко и с още по-голямо съдържание на кръв и съсиреци.
ШИБАМ CBИНЯТА ПЕЕВСКИ

2022.01.10 | 14:40

1
ЧЕ НАЛИ ОТ ГЕШЕВ ИДВАТ ЗАПЛАТИТЕ. ХАХАХАХА

2022.01.10 | 14:58

2
Я чикиджията

Добави коментар

Водещи новини