Районна прокуратура - Стара Загора привлече като обвиняем и задържа трафикант на мигранти

  • 10 януари 2022 12:56

  • 359
  • 0
Районна прокуратура - Стара Загора привлече като обвиняем и задържа трафикант на мигранти
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Под ръководството на Районната прокуратура в Стара Загора се извършва разследване по бързо производство, образувано срещу С.Р., на 45 г., съобщават от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 7 януари т.г. е превозвал по автомагистрала "Тракия", в товарен автомобил девет чужди граждани, без право да пребивават и преминават през страната.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 597

Извършено е престъпление по чл. 281, ал. 2, от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че задържаните мъже са на възраст от 17 до 21 г. и са от Афганистан. Те са били без документи за самоличност.

Чужденците са преминали в страната от Турция през "зелена" граница. С.Р. ги качил в товарния автомобил в района на гр. Малко Търново и се насочил в посока гр. София. Той се движел по автомагистрала "Тракия", като в района на 166 км край гр. Чирпан, е бил спрян от полицейски патрули.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Районна прокуратура-Стара Загора ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него. Той е бил осъждан и преди, уточняват от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Трафикант на нелегални мигранти е задържан на магистрала "Тракия"

Константин Тодоров
359 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини