Започва делото срещу британец за причиняване на смърт на мотоциклетист в Стара Загора

  • 06 декември 2021 15:51

  • 544
  • 0
Започва делото срещу британец за причиняване на смърт на мотоциклетист в Стара Загора
© Булфото (архив)

Окръжна прокуратура - Стара Загора внесе обвинителен акт спрямо А. А., поданик на Обединеното Кралство Великобритания и Северна Ирландия. Той е предаден на съд за това, че на 03. 10.2021 г. в Стара Загора причинил тежко пътнотранспортно произшествие, при което е загинал 42-годишен мотоциклетист и са ранени двама пешеходци, съобщиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура Стара Загора.

Делото е внесено в съда два месеца след извършването на деянието. На 03.10.2021 г., около 19,40 ч., в гр. Стара Загора А.А. управлявал лек автомобил, марка БМВ. Той се движил по ул. "Ген. Столетов" в посока от изток на запад. На кръстовището с ул. "Цар Иван Шишман" А.А. предприел забранена маневра "завой наляво" и отнел предимството на насрещно движещия се мотоциклетист. Вследствие на сблъсъка, мотоциклетът се е отклонил вдясно спрямо посоката си на движение, излязъл от пътното платно и падайки ударил намиращите се на тротоара двама пешеходци.

Обвиняемият А.А. напуснал произшествието и направил опит да се укрие, но е бил установен и задържан от граждани. Те го предали на полицията. При тестването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за употреба на наркотични вещества.

Мотоциклетист пламна при удар с кола и почина

28-годишният британец е предаден на съд за престъпление по чл. 343 ал.4 от Наказателния кодекс - за това, че е причинил по непредпазливост смъртта на Г. М., на 42 г.. и средни телесни повреди на А. А. на 16 г., и Р. В. на 53 г. Деянието е извършено след употреба на наркотични вещества и А.А. е избягал от местопроизшествието. За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от три до петнадесет години.

По делото са разпитани като свидетели повече от тридесет лица, изготвени са множество експертизи. Предстои Окръжен съд-Стара Загора да насрочи разпоредително заседание.
 

Константин Тодоров
544 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини