Съдът в Кюстендил призна подсъдими за виновни в лъжесвидетелстване

  • 03 декември 2021 14:08

  • 322
  • 0
Съдът в Кюстендил призна подсъдими за виновни в лъжесвидетелстване
© Getty Images/Guliver

Районният съд в Кюстендил постанови присъда, с която призна две жени от Кюстендил за виновни в лъжесвидетелстване, като им наложи наказания "лишаване от свобода" за срок от по три месеца, изпълнението на които се отлага за изпитателен срок от три години, съобщиха от съда. Присъдата подлежи на жалба и протест пред Окръжния съд в Кюстендил в 15-дневен срок.

Съдът е признал за виновни двете жени за това, че в условията на продължавано престъпление, пред надлежен орган на властта - разследващ полицай при ОД на МВР-Кюстендил, и пред състав на местния Районен съд, устно и съзнателно са потвърдили неистина. Двете били свидетели по друго дело за лъжесвидетелстване.

От началото на 2021 г. това е третата присъда, произнесена от кюстендилския Районен съд, с която общо шест подсъдими са признати за виновни в лъжесвидетелстване. Наложени са им условни наказания "лишаване от свобода". Една от присъдите се обжалва.

Преди всеки разпит в съдебна зала, свидетелите се предупреждават от съдията по делото, че за лъжесвидетелстване се носи наказателна отговорност по чл. 290 от НК, който предвижда наказание до пет години "лишаване от свобода", припомниха от съда.

Съдът в Кюстендил призна три жени за виновни в лъжесвидетелстване

Константин Тодоров
322 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини