Вкарват в затвора дрогиран шофьор

  • 02 декември 2021 15:37

  • 2699
  • 2
Вкарват в затвора дрогиран шофьор
© Unsplash

Единадесет месеца затвор за подсъдим, шофирал след употреба на наркотици в гр. Враца Единадесет месеца „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване е наказанието, наложено на Г.М. по обвинение на Районна прокуратура – Враца за извършено от него престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Около 5 часа сутринта на 02.05.2021 г. 33-годишният Г.М. управлявал лек автомобил, м. „Ауди“, по бул. „Мито Орозов“ в гр. Враца. Патрул на РУ на МВР гр. Враца го спрял за рутинна проверка. Поради съмнителното поведение на водача на място бил извикан и екип на пътна полиция. Мъжът бил тестван с техническо средство, което реагирало положително за употреба на амфетамин, метамфетамин и кокаин.

Служителите на реда съставили протокол, талон за изследване и акт за установяване на административно нарушение, който Г.М. подписал без възражения. Впоследствие в болнично заведение той отказал да даде проба за изследване.

В хода на образуваното досъдебно производство е било установено, че Г.М. е правоспособен водач на МПС и често е наказван за нарушения на Закона за движението по пътищата. Многократно е осъждан, включително и за престъпления с предмет наркотични вещества. Г.М. се призна за виновен и сключи споразумение с Районна прокуратура – Враца. Съдът го одобри, с което наложеното му ефективно наказание има последиците на влязла в сила присъда. Освен изтърпяване на наказанието „лишаване от свобода“, той е лишен и от право да управлява МПС за срок от 11 месеца.

Спипаха жена с наркотици зад волана

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2699 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.12.02 | 16:52

1
Ха! А копИленцето убило Милен Цветков го пуснаха и ще му се размине с порицание, щото е син на майка си - маститата земевладелка точеща еврофондови субсидии за земеделски земи. Правосъдие.бг

2021.12.02 | 17:20

2
Това не забравяй къде живеем

Добави коментар

Водещи новини