Отложиха делото срещу Нено Димов за водната криза в Перник

  • 01 декември 2021 12:03

  • 546
  • 0
Отложиха делото срещу Нено Димов за водната криза в Перник
© Булфото (архив)

Специализираният наказателен съд отложи делото за водната криза в община Перник поради заболяване на единия от адвокатите, съобщи БТВ. Делото е срещу бившия министър на околната среда Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе и временно изпълняващия длъжността кмет на Перник Севделина Ковачева.

То обаче беше отложено, заради неявяване на адв. Милка Петкова, която е болна от COVID-19. Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе се яви пред съда, но отказа коментар.

Прокурор Ангел Кънев  поиска назначаване на резервни служебни защитници на двамата обвиняеми, които да гарантират започване на делото. Съдът обаче отхърли искането с аргумент, че към момента няма основание за извършване на такива действия. Следващото заседание по делото е насрочено за 31 януари следващата година.

Спецпрокуратурата внесе в съда обвинителния акт по делото в края на юли 2021 г. От държавното обвинение съобщиха тогава, че по случая са били разпитани 156 свидетели и е изготвена деветорна техническа експертиза. Събрани са били над 4000 страници доказателства.

Започва делото срещу бившия министър Нено Димов за водната криза в Перник

Константин Тодоров
546 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини