Условна присъда получи шофьор, причинил смърт на пътя край Варна

  • 29 ноември 2021 16:15

  • 636
  • 0
Условна присъда получи шофьор, причинил смърт на пътя край Варна
© Getty images

Осъдителна присъда за подсъдим, предаден на съд от Окръжна прокуратура - Варна за причиняване на смърт и две средни телесни повреди при пътен инцидент 53-годишният Р.Р., предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Варна, получи осъдителна присъда от състав на Варненския окръжен съд.

Наказанието „лишаване от свобода“ за срок от три години, изпълнението на което се отлага с изпитателен срок от пет години, за причиняване на смърт и две средни телесни повреди по непредпазливост в пътен инцидент, съобщават от държавното обвинение.

Тежка катастрофа между училищен автобус и лека кола - жена загина на място

Със съдебния акт подсъдимият е лишен и от право да управлява МПС за срок от пет години. Той ще трябва да заплати направените по делото разноски, както и разноските за адвокатско възнаграждение, направени от частните обвинители.

Пътният инцидент станал на 7 юли 2019 г., около 19:30 часа, на главния път между с. Старо Оряхово и гр. Провадия, на Т-образно кръстовище към с. Дъбравино. Правоспособният водач Р.Р. не спазил разпоредбите на пътен знак „Б2 – Спри! Пропусни движещия се по път с предимство“ и продължил своето движение. Предприел маневра ляв завой по главния път и навлязъл в пътното платно, където в този момент се движел автомобил. Водачът му нямало как да предвиди внезапната и неправилна маневра на обвиняемия и двата автомобила се озовали един срещу друг. За да избегне удара мъжът, направил рязка маневра наляво, навлизайки в лентата за насрещно движение, след което се върнал обратно. Поради резките маневри автомобилът му поднесъл, ударил се в предпазната мантинела отдясно, след което се преобърнал по таван в нивата край пътното платно.

Вследствие на пътно-транспортно произшествие, предизвикано от действията на обвиняемия Р.Р., водачът на втория автомобил починал на място. Сериозно пострадали също жена и малолетно момче, пътували в същата кола, които получили средни телесни повреди.

Присъдата подлежи на въззивна проверка пред Апелативен съд – Варна в 15-дневен срок.

Мая Йорданова
636 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини