Година и половина условно за мъж, държал наркотици и боеприпаси в дома си във Враца

  • 22 ноември 2021 16:16

  • 750
  • 0
Година и половина условно за мъж, държал наркотици и боеприпаси в дома си във Враца
© Gettyimages (архив)

С наложено ефективно наказание приключи делото срещу 28-годишния Х.М., обвинен от Районна прокуратура – Враца за незаконно държане на високорискови наркотични вещества и боеприпаси. Деянията са квалифицирани по чл. 354а, ал. 3, т. 1 и по чл. 339, ал. 1 от НК.

На 24.03.2021 г. подсъдимият Х.М. държал високорискови и рискови наркотични вещества. У него и в дома му на ул. „Цар Асен I“ в гр. Враца били открити суха зелена растителна маса - коноп/марихуана, и таблетки екстази и алпразолам. Общата им стойност възлиза на 609,03 лева. При претърсване в апартамента му били намерени 40 броя боеприпаси за огнестрелно оръжие, в т.ч. нестандартни и стандартни патрони за огнестрелно оръжие, различен калибър. Х.М. не разполагал с разрешение за тяхното държане, в съответствие с регламента на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. 

Откриха незаконно оръжие в частен дом

Подсъдимият се е признал за виновен и е сключил споразумение с Районна прокуратура – Враца, което съдът е одобрил. Наложено му наказание от 1 година и 6 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 2000 лева. Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
750 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини