Нелегални мигранти получиха присъди от Районния съд в Шумен

  • 19 ноември 2021 14:06

  • 615
  • 0
Нелегални мигранти получиха присъди от Районния съд в Шумен
© gettyimages

26 чужденци, преминали без разрешение границата на Република България, получиха осъдителни присъди от Районен съд - Шумен.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 611

Всички те са сключили споразумения с държавното обвинение, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура.

16 нелегални мигранти са задържани край Шумен

Двете групи бяха установени и задържани край село Хан Крум и край град Шумен на 15-и и 16 ноември т.г. Всички задържани са мъже, като по-голямата част от тях са непълнолетни, само трима са навършили 18 години. Чужденците обяснили, че са преминали нелегално границата между Република Турция и Република България на неустановено към момента място и са заявили, че идват от Афганистан, само един се определя като сириец. Никой от тях няма документи за самоличност.

Двама от пълнолетните мъже са осъдени на по една година "лишаване от свобода", а един - на осем месеца "лишаване от свобода", като изтърпяването на наказанието за всички тях е отложено с три години изпитателен срок. Двама от тях трябва да платят глоба в размер на 200 лева, а третият - в размер на 100 лева. 23-мата непълнолетни са осъдени на по шест месеца "лишаване от свобода", като изтърпяването на наказанието е отложено с две години изпитателен срок и към него е добавено обществено порицание.

Мая Йорданова
615 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини