Изправят пред съда мъж, пребил майка си до смърт

  • 11 ноември 2021 14:25

  • 823
  • 0
Изправят пред съда мъж, пребил майка си до смърт
© Getty Images/Guliver

Окръжната прокуратура във Враца е внесла в съда обвинителен акт срещу К.Д. от село Рогозен за извършено престъпление по член 124, алинея първа от Наказателния кодекс - причиняване смъртта на майка си след нанесен побой, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-София.

Петдесет и осемгодишният К.Д. живеел заедно с майка си Н.Д. в селото. Вечерта на 26 декември миналата година К.Д. се прибрал вкъщи пиян, скарал се с майка си, а след това я нападнал и започнал да я бие. Жената паднала на земята, а синът решил, че майка му симулира и я оставил без да се погрижи за нея. На другата сутрин, той я заварил в същото положение, а около нея имало много кръв.

Жената е транспортирана в болница, където е установено, че има тежка черепно-мозъчна травма на главата. Въпреки лечението, тя умира, а заключението от съдебно-медицинската експертиза е, че тежката травма е следствие от побоя и това е довело до смъртта ѝ. В хода на досъдебното производство синът се е признал за виновен за извършеното престъпление. Предстои делото срещу него за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда да бъде насрочено за разглеждане от съда.

Мъж почина в София след скандал и побой заради паркомясто

Константин Тодоров
823 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини