Гешев и ДАНС правят междуведомствено звено за предстоящите избори

  • 21 октомври 2021 11:54

  • 881
  • 1
Гешев и ДАНС правят междуведомствено звено за предстоящите избори
© Булфото (архив)

Главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във и председателят на Държавна агенция „Национална сигурност“ Пламен Тончев подписаха съвместна заповед, която да регламентира действията на институциите по гарантиране на политическите права на гражданите, осигуряване на бърза и адекватна реакция на противодействие на престъпленията, свързани с изборния процес и законосъобразното провеждане на изборите за президент и вицепрезидент и за Народно събрание, насрочени за 14 ноември.

Със заповедта се създава и Национално междуведомствено звено, което ще координира дейността на прокуратурата и ДАНС за осигуряване на ефективно взаимодействие на институциите по време на предизборната кампания, в самия изборен ден и до официалното обявяване от ЦИК на окончателните резултати от изборите.

Рашков отговори на Гешев: Отхвърлям предложението за общо звено за изборите

В изпълнение на разпоредбата на чл. 18, ал. 5 от Изборния кодекс на 12.10 2021 г. главният прокурор изпрати писмо с предложение за участие в Националното междуведомствено звено и до служебния заместник-министър председател по обществения ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския, но към момента отговор не е получен.

За да се гарантират политическите права на гражданите и за провеждането на изборния процес в съответствие с изискванията на закона във ВКП ще функционира и дежурно звено, което ще анализира всички постъпващи сигнали, свързани с изборни нарушения. В тази връзка граждани и организации могат да подават сигнали на електронните адреси на съответните прокуратури в страната, публикувани на интернет страницата на Прокуратурата.

Радина Лазарова
881 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ШИБАМ CBИHЯТА ПЕЕВСКИ

2021.10.21 | 12:05

1
Гешев и честни мероприятия. Хахахахаха

Добави коментар

Водещи новини