Ето ги родителите, обвинени за смъртта на децата им при пожар във Варна

  • 12 октомври 2021 15:43

  • 4314
  • 2
Ето ги родителите, обвинени за смъртта на децата им при пожар във Варна
© Булфото

Окръжен съд – Варна уважи исканията на прокуратурата и остави в ареста родителите на двете деца, намерени мъртви в апартамент в ж.к. „Владислав Варненчик“. Мъжът и жената са привлечени към наказателна отговорност за палеж с последвали значителни вреди и последвала смърт – престъпление по чл. 330, ал. 3 от НК. Наказанието, което законът предвижда за това деяние, е „лишаване от свобода“ за срок от 5 до 15 години.

Инцидентът възникнал около 22:30 часа на 9 октомври 2021 година. Сигналът за горящ апартамент във варненския квартал „Владислав Варненчик“, блок 406, вход 7 бил подаден от очевидци. При потушаването на пожара било установено, че в жилището има две починали деца – на 4 години и на по-малко от една година. 

В хода на работата по случая са извършени огледи на местопроизшествието, разпити на свидетели, иззети са веществени доказателства, назначени са редица експертизи. Продължава работата по изясняване на причините и обстоятелствата, довели до възникването на тежкия инцидент, както и до смъртта на двете деца. 

Още през август е подаден сигнал за насилие над по-голямото дете от пожара във Варна

Действията по доказване и документиране на извършеното престъпление продължават под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна. Определението на съда за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да бъде обжалвано пред Апелативен съд-Варна, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна. 

Филип Епитропов
4314 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.10.12 | 18:07

2
М А Н Г А Л И
Котарак

2021.10.12 | 17:03

1
Цигания - 15739 епизод.

Добави коментар

Водещи новини