14-годишен се изправя пред съда за убийство на седмокласничка

  • 01 октомври 2021 16:05

  • 1999
  • 3
14-годишен се изправя пред съда за убийство на седмокласничка
© gettyimages

Наскоро навършило 14 години момче от павелбанското село Скобелево ще застане пред съда в Стара Загора по обвинение в хладнокръвно убийство на с година по-малка от него съседка.

Трагичният за малката Диана инцидент е станал на 24 октомври м.г., все още топлото тяло на момиченцето е открито минути по-късно от негова близка, но смъртта настъпва на път за болницата. Извършителят, осмокласникът тогава в павелбанскатна жимназия по ресторантьорство и туризъм Тунджай Идризов е задържан часове по-късно при опит да се укрие в гъсталаците около селското школо, в което е учил заедно с жертвата си, пише Монитор.

Трагедия в Троян: 42-годишна жена бе намерена мъртва, убиецът ѝ се обеси

Фаталната рана била нанесена с нож в гърдите на Диана, която четяла книга в двора на семейната къща. Повод за агресията от страна на тийнейджъра бил отказ да получи запалка от момичето.

Нанесени са били общо три удара с кухненския нож, два от тях са били в гръб.

По думите на скобелевчани Тунджай бил сравнително примерен, не се било случвало да влиза в пререкания, често го виждали да пуши, леко заеквал, но иначе бил кротък по нрав.

„Зная, че в Павел баня с него са работели ресурсни учители, но каква са причините – никой не е казвал. Той има и сестра, която си е съвсем добре. Нямат някакви проблеми и родителите му, ако и таткото рядко да се хваща някъде да работи. Той си личи и по къщата, в която са се настанили, истински бордей е…“, коментира кметът. Ахмед Сули.

„Диана беше много добричка, никога с никого не се е карала, винаги гледаше ако може с нещо да услужи, нямаше профил нито във Фейсбук, нито в Инстаграм, все залягаше над учебниците. Никога не е ставало дума да има нещо общо с Тунджай, познаваха се, нали живеят през две къщи, пък и до скоро всеки ден се виждаха в училище … Диана щеше да празнува рождения си ден на 30 октомври, беше решила да почерпи съучениците в скадкарницата“, разказа братовечдка ѝ, десетокласничката Севгил.

В хода на досъдебното производство са били извършени множество експертизи , в това число и психолого – психиатрична, която трябвало да даде отговор на въпроса дали непълнолетният убиец е разбирал какво прави. Срещу Тунджай Идризов е с повдигнато обвинение за това, че на 24 октомври 2020 година в село Скобелево умишлено е умъртвил малолетната Диана Г., но като непълнолетен е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си – престъпление по чл.116, ал.1, т.4, предложение второ във връзка с чл.115 във връзка с чл.63, ал.1, т.1 от НК, уточняват от прокуратурата.Разпоредителното заседание е насрочено за 11 октомври.

Мая Йорданова
1999 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.10.01 | 20:52

3
Малко и проклето прасенце!
ХХХ

2021.10.01 | 16:13

1
ЗА ДА СТЕ СИГУРНИ ЧЕ НЯКОИ ОТ ВАШИТЕ ПРА ДЕДИ НЕ Е ГРЪК ИЛИ ТУРЧИН СИ НАПРАВЕТЕ ТЕСТ ЗА ПРОИЗХОД ВЪВ НЯКОЯ ОТ ЛАБОРАТОРИИТЕ ВЪВ КОИТО СЕ ПРАВЯТ ТАКИВА ТЕСТОВЕ ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ БЪЛГАРКИТЕ КОГАТО СА РАЖДАЛИ ДЕЦА ОТ ГЪРЦИ И ТУРЦИ СА КРИЕЛИ ЧЕ СА ОТ ТУРЦИ И ГЪРЦИ ОТ СТРАХ ДА НЕ БЪДАТ УБИТИ И ДЕЦАТА И ТЕ САМИТЕ ТАКА СА ПРАВИЛИ ПРЕЗ СРЕДНОВЕКОВИЕТО А СА РОДЕНИ МНОГО ТАКИВА ДЕЦА
Stamatis

2021.10.01 | 16:16

2
И ако се окажа с пра-пра дядо турчин, какво да се обеся ли?! Важното е аз кой съм и в какво вярвам!

Добави коментар

Водещи новини