Прокуратурата внесе в съда дело срещу група за продажба на хероин към Западна Европа и САЩ

  • 30 септември 2021 10:56

  • 238
  • 0
Прокуратурата внесе в съда дело срещу група за продажба на хероин към Западна Европа и САЩ
© Pixabay

Специализираната прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу трима души за участие в петчленна организирана престъпна група за държане на наркотици с цел продажбата му на участници в международна мрежа за наркотрафик към Западна Европа и САЩ, съобщиха от държавното обвинение.

Членовете на групата са били задържани на 1 февруари 2021 г., като разследващите са иззели 19,658 кг хероин на стойност 1 769 186,70 лв., 40 000 евро, документи, телефони и сим-карти.

Ръководителят на групата е сръбски гражданин, за когото има данни, че е високопоставен член на международна престъпна организация (отговарящ за трафика на хероин от Турция към Западна Европа), посочват от прокуратурата. По данни на разследващите, мъжът е договарял доставките на големи количества хероин в България, като за целта често пътувал до Турция заедно с друг сърбин, член на групата. Двамата в момента са в неизвестност и се издирват.

Другите трима от групата са задържани за постоянно в ареста. Единият от тях е имал задачата да съхранява в жилището си и да разфасова хероина, според изискванията на клиентите. Другият осигурявал купувачи, сред които сръбски наркотрафиканти. Третият е шофьор на такси и е отговарял за превоза на хероина.

Близо 40 кг хероин са задържани на "Капитан Андреево"
 

Константин Тодоров
238 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини