Прокуратурата ангажира регионалния министър заради водата в Копривщица

  • 27 септември 2021 10:12

  • 513
  • 0
Прокуратурата ангажира регионалния министър заради водата в Копривщица
© Булфото (архив)

В изпълнение на конституционно установените си правомощия и в защита на държавния и обществен интерес, Върховна административна прокуратура (ВАП) ангажира служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета КомитоваВиолета КомитоваДоц. д-р архитект Виолета Комитова завършва образователна степен магистър по архитектура през 1980 по реда на чл. 145, ал. 1, т. 6 от Закона за съдебната власт (ЗСВ) за предприемане на конкретни мерки за изпълнение на закона, обезпечаващи качественото и безопасно използване на водни ресурси в Копривщица.

Във ВАП е образувана преписка по информация в медиите, касаеща проблем с водопровода и канализацията в града, заради който жителите излязоха на протест и блокираха Подбалканския път.

Комитова: Натъкнахме се на огромен финансов дефицит в МРРБ

ВАП следва да бъде уведомена в кратък срок за взетите решения, предприетите действия и постигнати резултати, включително за случаи на констатирано неспазване на приложимите правила, за реализиране на конкретни действия за отстраняване на закононарушения и последиците от тях, за санкциониране на виновните лица, издаване на административни актове и др.

Владимир Василев
513 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини