Пловдивският апелативен съд потвърди ареста на мъж, обвинен за убийство

  • 07 септември 2021 14:11

  • 620
  • 1
Пловдивският апелативен съд потвърди ареста на мъж, обвинен за убийство
©

Пловдивският апелативен съд потвърди мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвинения в убийство В.В. и отхвърли жалбата му за промяната ѝ в "домашен арест" като неоснователна, съобщиха от пресцентъра на Съдената палата.

Срещу В.В. е повдигнато обвинение за това, че на 24 март в Стара Загора, в офис на собствената си фирма за бързи кредити, е убил с пистолет С.И.

Проговориха близките на жертвата и задържания за убийството в бюрото за кредити в Стара Загора

Пострадалият работил от няколко години за собственика на фирмата. Убийството е извършено със законно притежаван пистолет.

Апелативният съд прецени, че от събраните по делото доказателства е налице обосновано предположение, че В.В. е съпричастен към престъплението, в което е обвинен и то по по-тежкия член от Наказателния кодекс за предумишлено убийство, което се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Магистратите смятат, че убийството не е извършено под въздействието на физиологичен афект, а обвиняемият се е подготвил предварително за него. Отпратил служителката си и останал сам с пострадалия и брат си, като преди това изключил охранителните камери в помещението. Твърдението, че е стрелял при самозащита, защото пострадалият извадил нож, се опровергават от доказателствата по делото. Действително е намерен сгъваем нож, но той е бил в дрехите на пострадалия.

Апелативните магистрати приемат, че има опасност при по-лека мярка за неотклонение В.В. да се укрие или да извърши престъпление, се посочва още в съобщението.

Мая Йорданова
620 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
..

2021.09.07 | 14:44

1
За сега добре, но поне кажете колко години ще му е условната присъда 2 или3 ?

Добави коментар

Водещи новини