Съдът спря вписването на новото ръководство на БЕХ след жалба на Валентин Николов

  • 27 юли 2021 13:41

  • 926
  • 1
Съдът спря вписването на новото ръководство на БЕХ след жалба на Валентин Николов
© Булфото (архив)

Вписването на новото ръководство на Българския енергиен холдинг е спряно от съда след жалба на отстранения изпълнителен директор на БЕХ Валентин НиколовВалентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна,.

Припомняме, в петък енергийният министър Андрей Живков освободи борда на директорите на холдинга, а те обжалваха решението. 

Министър Живков освободи ръководството на Българския енергиен холдинг

"Съдът се е произнесъл по моя жалба, където е образувано дело срещу действията на министъра. Съдията е разпоредил на Агенцията по вписванията да бъде спряна процедурата по вписване на новия борд", заяви Николов пред БНР. Според него няма решение кой ще разписва предстоящите разплащания на Българския енергиен холдинг. 

Бившият шеф на БЕХ: Овладяват енергийния холдинг

"Утре трябва да се разпишат 550 милиона евро към облигационерите. Не стане ли това нещо, ще станат предсрочни изискуеми всички облигационни заеми, които са в порядък на милиард и двеста милиона евро. От друга страна, ние трябва да закупим въглеродни емисии за ТЕЦ двойката, която в момента е обявила търгове. Загубите там също ще бъдат десетки милиони евро. Това решение хвърля цялата енергетика в колапс, бих казал, и сега съответно моето решение, че аз ще пиша до прокуратурата и съответно ще искам тя да вземе отношение във връзка с неговите решения", добави Николов.

Филип Епитропов
926 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.07.27 | 13:57

1
Вальо Тъпото едва ли е написал сам жалба. Той не може да пише.

Добави коментар

Водещи новини