Отложиха делото срещу Викторио Александров

  • 23 юли 2021 13:45

  • 735
  • 0
Отложиха делото срещу Викторио Александров
© Булфото (архив)

Делото срещу Викторио Александров (за убийствата на приятелката му Дарина и бебето Никол през 2018 г.) беше отложено за 1 октомври, тъй като Софийският апелативен съд допусна искането на частните обвинители (родителите на убитата Дарина, представлявани от адвокат Ивета Анадолска) за допълнителен разпит на експертите по делото, изготвили съдебно-психиатричната експертиза на подсъдимия.

Това съобщиха от пресцентъра на Софийски апелативен съд. Припомняме, на първа инстанция съдът постанови, че мъжът трябва да излежи 20 години зад решетките и да изплати 400 000 лева кръвнина на родителите на Дарина Министерска. От прокуратурата обаче протестираха присъдата и поискаха доживотен затвор. 

Викторио Александров отново застава пред съда

Частните обвинители искат изясняване на въпроса колко дълго може да продължи т.нар. кумулиран афект, за който е прието, че е движел действията на подсъдимия при двете убийства, тъй като те са извършени в голям часови диапазон. Родителите на убитата Дарина искат яснота и по въпроса дали преди всяко от двете убийства е имало някакъв отключващ момент за въпросния кумулиран афект и какъв би могъл да е той. 

Само 20 години затвор за Викторио, убил приятелката и дъщеричка си

Прокурорът по делото също заяви подкрепа за искането, тъй като според него също тези въпроси се нуждаят от допълнително изясняване. Защитата на Викторио Александров в лицето на адвокатите Петя Шопова и Коста Богацевски се противопоставиха на искането, но съдът прие, че то е основателно.

Филип Епитропов
735 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини