Погват големия пожар в Сакар планина

  • 22 юли 2021 10:37

  • 764
  • 0
Погват големия пожар в Сакар планина
© Булфото (архив)

За големия горски пожар в Източна Сакар планина е образувано досъдебно производство. Засега няма данни за умишлен палеж. Това е заявил директорът на ОД на МВР - Хасково ст. комисар Венцислав Кирчев пред регионалния пресцентър на дирекцията на МВР.

Пожарът гори от 17 часа вчера следобед в смесен иглолистен и широколистен масив на площ около 2000 декара между селата Студена, Устрем и Планиново. Засега няма данни пожарът да застрашава населени места. На терен снощи са били 5 екипа на пожарната и още 5 екипа от Горското стопанство, уточняват от ОД на МВР.

Горски пожар се е разгорял в Източен Сакар

От там допълват, че от Областната противопожарна служба в Хасково са поискали помощ от служби от други региони, както и от военните и доброволчески отряди. Хасковските огнеборци ще бъдат подпомогнати от колегите си от Стара Загора, Ямбол, Сливен, Кърджали и Бургас.

Огнеборците са заявили още пред пресцентъра, че теренът е труднодостъпен и пресечен, което затруднява достъпа на противопожарните автомобили.

Днес в местата с широколистна растителност влизат екипи, които ще гасят на ръка. В иглолистната част ще влязат тежките верижни машини, които се очакват от Стара Загора и Ямбол. Над 150 човека са включени в гасенето, добавиха от полицията.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
764 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини