Пуснаха от ареста бившия шеф на ДАНС

  • 21 юли 2021 19:29

  • 1550
  • 3
Пуснаха от ареста бившия шеф на ДАНС
© Pixabay

Бившият директор на ДАНС Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев Димитър Георгиев е завършил ВВТУ „Тодор Каблешков”, а по-късно и ЮЗУ „Неофит Рилски”, е бил освободен от ареста. Той бе задържан за разпит и показания с още четирима мъже по подозрения, че са участвали в бракониерски лов.

Няма повдигнато обвинение на никого и заради това те са пуснати от Второ РУ-Благоевград, съобщава 24 часа.

Закопчаха бившия шеф на ДАНС

Снощи около 23:00 ч полицаи спряха за проверка два джипа по сигнал за отстреляно диво прасе в района на с. Полена, община Симитли. Трупът на животното е бил открит в единия автомобил. При обиска в джиповете са намерени 4 ловни карабини с оптика, патрони и шумозаглушители. С Димитров са задържани горски служител от Симитли, действащ служител на ДАНС, бизнесмен и президентът на "Витоша" /Бистрица/ Сергей Ташков.

Районна прокуратура - Благоевград води разследване за незаконен улов на едър дивеч. Първоначалните действия по разследването са започнали от следовател при Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Благоевград. Към момента се извършват активни действия по разследването. Предстои да бъдат разпитани свидетели и назначени експертизи. Няма повдигнато обвинение на никой от петимата задържани.

Ветеринарна експертиза трябва да установи дали дивото прасе е простреляно, а балистичната - с чие оръжие е извършено убийството. Според задържаните, причината за отстрела била, че прасето куцало. Ловджиите предположили, че е болно и можа да зарази останалия дивеч, заради което извършили санитарен отстрел.

Novini.bg
1550 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Санитарен отстрел?

2021.07.21 | 20:58

3
Какъв санитарен отстрел през нощта?!?
Бай Васо Сърбеца

2021.07.21 | 20:57

2
Лъжат бокл.уците,застреляйтеги тях да им е.б.а майката
toma neverni

2021.07.21 | 20:43

1
значи да кажа аз като свидетел диуто прасе се е замоубило а групата го водела в Пирогов Балтов да го лекува от постковид по новата клинична пътека ако не ми вярвате питайте адвокат Марковски да видите какво ще каже ние му платихме от чекмеджето забравих да кажа прасето се е самоубило защото е било стресирано от дрона на Радев единственото решение е нови санкции на Русия

Добави коментар

Водещи новини