Мъж и жена за осъдени за трафик на деца

  • 21 юли 2021 14:09

  • 409
  • 1
Мъж и жена за осъдени за трафик на деца
© Getty images

По бързо производство на прокуратурата в Свиленград за нелегален трафик на деца през границата ни са осъдени палестинецът Х.О. /39 г./ и германката М.Ш. /42 г./, съобщават от държавното обвинение.

Мъжът и жената превели в лек автомобил от Турция у нас през ГКПП "Капитан Андреево" две момчета на 15 и 12 г. с палестинско гражданство.

17 страни са упрекнати, че не полагат усилия в борбата с трафика на хора в годишния доклад на Държавния департамент на САЩ

Наложеното наказание след одобрено от Районния съд споразумение и признаването на вина е от по 1 година лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 3 години за всеки един от тях, както и глоба от по 10 000 лв. Лекият автомобил е отнет в полза на държавата.

При случая около 2:00 часа на граничния пункт пристигнал миниван, управляван от Х.О. До него пътувала съпругата му М.Ш., а на задните седалки се намирали петте им деца. При извършена физическа проверка на автомобила, под багажа на задните седалки били открити още две деца с палестински документи за самоличност, но без разрешение да влязат в страната. Те били синове на Х.О. от първия му брак. Определението на Районен съд-Свиленград е окончателно.

Мая Йорданова
409 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
този

2021.07.21 | 15:21

1
този не го празни на вънка

Добави коментар

Водещи новини