Конституционалист: ВСС трябва да се произнесе юридически, а не политически за Гешев

  • 20 юли 2021 08:39

  • 1176
  • 3
© Кадър - бТВ

Висшият съдебен съвет трябва да се произнесе по юридическите доказателства за поисканото освобождаване на главния прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във. В момента надделяват повече политическите причини Това каза преподавателят по конституционно право в Софийския университет доц. Наталия Киселова в ефира на бТВ.

Тя каза също, че ВСС са възприели искането на министъра на правосъдието сериозно и вероятно няма да бързат да се произнесат.

"Искането е формулирано като окончателно", допълни Киселова.

По думите ѝ Народното събрание няма към този момент няма как да задвижи процедурата по отстраняване на главния прокурор, но може да поиска да изслуша Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във.

Янаки Стоилов се обръща към депутатите, ако ВСС не отстрани Иван Гешев

"Срок за решение няма. Първото изискване беше спазено – министърът на правосъдието да включи предложението си в пленума на ВСС, което е направено три дни преди редовното заседание", коментира още Киселова.

Тя допълни, че вероятно ще се даде възможност на главни япрокурор да възрази и да се защити.

Калина Христова
1176 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Mitaka

2021.07.20 | 14:21

3
цялата врява е, че погна олигарсите. Народе, нали искаше, човек, който да ти върне окрадените пари, ами ето ти го ГЕШЕВ, който на есен вкарва в затвора олигарсите, съветниците и самия радев по затворите

2021.07.20 | 08:48

1
трудна работа, защото ако ВСС отсъди юридически, Каскета трябва от шеф да стане клиент на прокypатурата, а "магистратите" не желаят да са подсъдими... или въобще подсъдни.
Mitaka

2021.07.20 | 14:20

2
Тоя па

Добави коментар

Водещи новини