Наложиха административно наказание на кмета на Шабла

  • 15 юли 2021 18:05

  • 533
  • 1
Наложиха административно наказание на кмета на Шабла
© gettyimages

Добричкият окръжен съд освободи от наказателна отговорност кмета на Шабла Мариан Жечев и му наложи административно наказание - глоба от 2000 лева, по обвинение за неверни сведения при усвояване на европейски средства за реконструкцията на градския стадион.

Проектът е бил финансиран с над 525 000 лева по Програмата за развитие на селските райони.

Почти всички плажове в община Шабла са неохраняеми

Окръжният съд призна за виновен Жечев, че е представил на 13 ноември 2015 година в качеството си на кмет неверни сведения, че са изпълнени всички строително-монтажни работи по първия етап на проекта пред Регионалната разплащателна агенция на Държавен фонд "Земеделие". Част от отчетените дейности в размер на 180 978 лева - безвъзмездна финансова помощ от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, реално не са били извършени.

Съдът е длъжен да освободи подсъдимия от наказателна отговорност и да му наложи административно наказание "глоба", когато предвиденото наказание за престъплението е до три години "лишаване от свобода", какъвто е настоящият случай, и деецът не е осъждан, посочиха от съда.

Съдебният състав оправда кмета на Шабла по по-тежкото обвинение, че средствата са били получени от него. Окръжният съд отмени наложената мярка за неотклонение на кмета - "подписка". Административното наказание подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд във Варна.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
533 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.07.15 | 18:38

1
2,000 лева глоба за усвояване на 200,000 е много добра сделка за 'потърпевшия' гейбераст.

Добави коментар

Водещи новини