След тежко боледуване почина зам.-апелативният прокурор на Варна Иван Тодоров

  • 06 юли 2021 15:40

  • 1540
  • 1
След тежко боледуване почина зам.-апелативният прокурор на Варна Иван Тодоров
© Pixabay

Главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във и ръководството на Прокуратурата на Република България изказват искрените си съболезнования на близките и приятелите на Иван Тодоров – заместник-апелативен прокурор в Апелативна прокуратура-Варна.

Toй е починал при трагични обстоятелства, след тежко боледуване и продължително и трудно възстановяване, съобщават от Прокуратурата.

Почина о.р. полковник Цеко Йорданов от ВКП

Иван Колев Тодоров е роден на 11 октомври 1956 година. През 1983 г. се дипломира като юрист в Юридическия факултет на СУ „Свети Климент Охридски“. Започва работа в системата на Прокуратурата на Република България през март 1984 година като младши прокурор в Районна прокуратура – Варна.

От юли 1992 г. до март 1993 г. заема длъжността и.д. районен прокурор, след което започва неговата кариера в Окръжна прокуратура – Варна. От април 1998 година до 2010 година е заместник – апелативен прокурор на Апелативна прокуратура – Варна. От 2010 година става прокурор в същата структура. На длъжността заместник на административния ръководител на АП-Варна е назначен отново през 2018 година.

Иван Тодоров е награждаван многократно за високия му професионализъм и за цялостната му работа. В неговата кариера той винаги е проявявал принципност и стриктност, доказал е способността си да организира и ръководи екип, както и да води комуникация с различни структури на държавната администрация.

Под наблюдението на Окръжна прокуратура-Варна е започнато досъдебно производство за установяване на причините и обстоятелствата, при които е настъпила смъртта му.

Прокурорите, следователите и съдебни служители от апелативния район изказват своите искрени съболезнования на семейството му.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1540 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
да го завръ на ма ти в гъ

2021.07.17 | 18:58

1
много добра новина

Добави коментар

Водещи новини