Пуснаха под гаранция пияната шофьорка, прегазила тийнейджър в Търнава

  • 02 юли 2021 16:19

  • 403
  • 1
Пуснаха под гаранция пияната шофьорка, прегазила тийнейджър в Търнава
© Getty Images/Guliver

Врачанският окръжен съд е постановил мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 3000 лева спрямо В.В., която е привлечена като обвиняема, че причинила катастрофа, при която загина 17-годишен велосипедист в белослатинското село Търнава, съобщиха от пресцентъра на съда.

На 29 юни жената, при управление на автомобил "Ауди", е нарушила правилата за движение и е предизвикала катастрофа, довела до смъртта на младежа. Установено е, че тя е карала колата след употреба на алкохол, като не е контролирала непрекъснато превозното средство и не е наблюдавала пътя, по който се движи. При тези действия 39-годишната жена е блъснала непълнолетния, който е карал велосипед и се е намирал пред автомобила.

Съображенията на съда да постанови паричната гаранция са, че е налично само едно от основанията за налагане на по-тежки мерки за неотклонение - обоснованото предположение за съпричастност към престъплението, в което е обвинена В.В. Жената има чисто съдебно минало, добри характеристики и няма опасност да се укрие или извърши друго престъпление, допълват от съда.

Определението може да се обжалва или протестира в тридневен срок пред Софийския апелативен съд.

Близките на убитото 17-годишно момче в с. Търнава излязоха на протест

Константин Тодоров
403 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.07.03 | 16:10

1
Викаш 3000 ЛВ.? Ного бре 120-130 ЛВ звучи по нормално. Не бъдете жестоки с жената.

Добави коментар

Водещи новини