ДНСК сигнализира ВАП - обектите на плаж "Смокините - север" не са преместваеми

  • 01 юли 2021 12:54

  • 229
  • 0
ДНСК сигнализира ВАП - обектите на плаж "Смокините - север" не са преместваеми
© Булфото (архив)

Дирекцията за национален строителен контрол /ДНСК/ сигнализира ВАП за издадени разрешителни за поставяне на преместваеми обекти на плаж "Смокините -север", съобщиха от пресцентъра на ДНСК.

От там уточняват, че началникът на дирекцията арх. Влади Калинов е подал сигнала до Върховна административна прокуратура във връзка с издадени от главния архитект на община Созопол пет разрешителни за поставяне на преместваеми обекти на територията на морски плаж "Смокините -север".

Глоба за концесионера на плаж „Смокините-север“ в размер на 3 856 лв.

В одобрените инвестиционни проекти за посочените в сигнала обекти, по-конкретно в част "Конструктивна" е предвидено сглобяемо строителство.

От ДНСК припомнят легалната дефиниция за строителни и монтажни работи, регламентирана в допълнителните разпоредби на Закона за устройство на територията и посочват, че от заложените в проектите габарити на посочените в сигнала съоръжения и начина на тяхното изработване, категорично може да се твърди, че обектите са проектирани като "монтажен строеж", а не като "преместваем обект".

В сигнала на началника на ДНСК е посочено, че издадените от главния архитект на община Созопол разрешения за поставяне легитимират извършването на строителство на територията на морски плаж "Смокините - север", създавайки правна привидност, че ще се изпълняват преместваеми обекти, се посочва в съобщението.

РДНСК Бургас е изпратила покана за съставяне на актове на гл. архитект на община Созопол по реда на Закона за административните нарушения и наказания за незаконосъобразно издадени разрешения за поставяне на преместваеми обекти на територията на морски плаж "Смокините-Север", информират от ДНСК.

https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/661626
Радина Лазарова
229 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини