Повдигнаха обвинение на пияната шофьорка, блъснала и убила 17-годишен велосипедист в Търнава

  • 30 юни 2021 17:55

  • 573
  • 2
Повдигнаха обвинение на пияната шофьорка, блъснала и убила 17-годишен велосипедист в Търнава
© Pixabay

Наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура - Враца е изготвил постановление за привличане към наказателна отговорност спрямо В.В. по обвинение за извършено от нея престъпление по член 343, алинея 3 от Наказателния кодекс - за предизвикана от нея катастрофа, при която вчера загина 17-годишен велосипедист в белослатинското село Търнава, съобщиха от Апелативна прокуратура-София.

В хода на разследването е било установено, че на 29 юни 2021 г. 39-годишната В.В. управлявала лек автомобил "Ауди А4" по ул. "Георги Димитров" в селото. Жената не контролирала непрекъснато превозното средство и не осъществявала зрителен контрол върху пътното платно. Вследствие на действията й настъпил удар с предната дясна част на управлявания от нея автомобил в задната гума на движещия се пред нея велосипед. Вследствие на сблъсъка починал 17-годишният велосипедист Г.К. от село Алтимир.

Предизвикалата пътнотранспортното произшествие В.В. е била тествана за употреба на алкохол. Установено е, че тя е управлявала автомобила под въздействие на алкохол с концентрация 1,05 промила. От направена справка е видно, че водачът има и други нарушения на Закона за движението по пътищат, уточняват от прокурата.
Предстои В.В. да бъде привлечена в качеството на обвиняема за извършеното от нея престъпление по транспорта, причинило смъртта на друг участник в движението.

Изготвено е постановление на наблюдаващия прокурор за задържането ѝ за срок до 72 часа за довеждането ѝ във Врачанския окръжен съд, се допълва в съобщението.

Пияна шофьорка блъсна и уби тийнейджър в белослатинско село

Филип Епитропов
573 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Идиот Новини.бг

2021.06.30 | 18:20

1
нарича тук протестиращите "лумпени", Радев "тъпа фуражка" и "зелен чорап", а спец-службите " простаци".
Идиот - фашизоид

2021.06.30 | 18:20

2
от Новини.бг, пише тук че негрите не бива да живеят защото са черни.

Добави коментар

Водещи новини