Съдът оправда бившия кмет на Червен бряг, Данаил Вълов ще съди спецпрокуратурата

  • 24 юни 2021 15:11

  • 375
  • 0
Съдът оправда бившия кмет на Червен бряг, Данаил Вълов ще съди спецпрокуратурата
© Getty Images/Guliver

Бившият кмет на Община Червен бряг инж. Данаил Вълов е оправдан от Специализирания съд и ще съди Специализираната прокуратура, ако се наложи и извън България. Това съобщи инж. Вълов днес, предаде БТА.

Той посочи, че след като делото срещу него, наречено "Топъл обяд", е приключило с оправдателна присъда, той е решил да си търси правата по съдебен ред за нанесени имуществени, финансови и не имуществени щети. "Седем месеца бях отстранен от работа като кмет на Червен бряг, не получавах възнаграждение. Не искам да говоря за имиджа пред моите съграждани, не искам да припомням всички обиди, които изтърпях. По закон ще си търся правата", изтъкна той.

Вълов припомни, че случаят стартирал на 20 март 2019 г., когато КПКОНПИ и спецпрокуратурата, охранявани от тежко въоръжени и маскирани, обискирали адреси, на които той пребивавал. В общината въоръжени и маскирани извели служители под оръжие. "Шоуто е заснето от централни медии, които бяха "добре информирани" и бяха на "мястото на събитието", след което няколко дни Червен бряг бе в центъра на новините как държавата се бори с корупцията", коментира Вълов. Интересно е какво струва това на данъкоплатците, допълни той.

Гешев и новият правосъден министър се събраха на дебат за закриването на спецмагистратурите

Вергиния Василева, поела управлението след Вълов, подчерта, че социалната услуга "Топъл обяд" била прекратена временно, а общината - подложени на натиск. Проверка на Сметната палата показала, че всичко е законно в общинската услуга. Според нея случаят е политическа поръчка.

Novini.bg
375 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини