Окръжна прокуратура - Пловдив обвини египетски гражданин за причиняване на катастрофа със загинал на АМ "Тракия"

  • 22 юни 2021 17:45

  • 286
  • 0
Окръжна прокуратура - Пловдив обвини египетски гражданин за причиняване на катастрофа със загинал на АМ "Тракия"
© Булфото (архив)

Окръжна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняем А.З., на 19 г., египетски гражданин, със статут на постоянно пребиваващ в България, за това, че на 21.06.2021 г., на автомагистрала /АМ/ "Тракия", област Пловдив, при управление на лек автомобил, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на 27-годишен сирийски гражданин, съобщиха от прокуратурата.

На 21 юни 2021 г., в ранните часове на деня, обвиняемият А.З. управлявал лек автомобил, марка "Тойота" по автомагистрала "Тракия", в посока от Харманли към София. В колата пътували 9 сирийски граждани, без документи за самоличност. Установено е, че обвиняемият А.З. качил чужденците в автомобила от Харманли. В района на 133 км на АМ "Тракия", А.З. изгубил управление над автомобила. Той се завъртял на пътното платно и се ударил в движещия се зад него лек автомобил, марка "Опел", управляван също от сирийски гражданин, след което настъпил удар и в мантинелата между двете ленти за насрещно движение. Вследствие на катастрофата, на място загинал сирийски гражданин, пътуващ в лекия автомобил "Тойота". Пострадали са още трима сирийски граждани от същия автомобил, двама от които са настанени в болница. След установяване на състоянието им, ще се прецени и прецизиране на правната квалификация на престъплението. Няма пострадали от лекия автомобил "Опел".
Обвиняемият А.З. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен А.З., е от две до шест години "лишаване от свобода".

Във връзка с евентуално нерегламентирано превозване на мигранти, с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура - Пловдив са били отделени материали от разследването и е образувано ново досъдебно производство за подпомагане на чужди граждани да преминат през страната, в нарушение на закона, с цел имотна облага, което е изпратено по компетентност на Районна прокуратура - Пловдив.

Мъж загина на място, а дете е в тежко състояние при катастрофата на АМ "Тракия"

Novini.bg
286 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини