Съдът в Кюстендил остави в ареста мъж, задържан заради голямо количество хероин

  • 21 юни 2021 16:17

  • 374
  • 0
Съдът в Кюстендил остави в ареста мъж, задържан заради голямо количество хероин
© Getty Images/Guliver

Съдът в Кюстендил остави в ареста с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" Кирил Милчев /51 г./, който беше задържан в петък при акция в с. Коняво, община Кюстендил, от кюстендилски полицаи и служители на Териториалното звено "Борба с организираната престъпност", заради открити 16 кг хероин.

Кирил Милчев има четиригодишна присъда от Кюстендилския окръжен съд, след като при друга акция на полицията преди шест години в имота му бяха открити наркотични вещества, фалшиви пари, чужди документи. Той е излязъл предсрочно от затвора, а от 27 октомври м.г. е в изпитателен срок и пробация за период от една година.

По време на заседанието днес мъжът заяви, че не е извършил това, за което е обвинен. "Не съм вършил нищо нередно и не ме притеснява нищо. В пробация съм и добре осъзнавам последствията от мои противозаконови действия. Разведен съм, живея с друга жена на семейни начала и се опитвам да изградя нов дом и ново начало, затова не бих си позволил криминална дейност", каза пред съда Милчев. В обясненията си той посочи, че е бил "вкаран в капан" от негов познат. Мъжът разказа, че сакът с наркотиците не е бил открит в него, а в друг човек, който е бил задържан в петъчната акция, но по-късно освободен.

От събраните доказателства по случая и разпитите на свидетелите може да се направи обосновано предположение за съпричастност в извършеното престъпление, за което е повдигнато обвинението, каза съдията по делото Весела Джонева. Тя посочи, че възраженията на Милчев ще бъдат проведени в досъдебното производство.
Мярката за неотклонение може да се обжалва и протестира в тридневен срос пред САС.

ГДБОП и полицията с наркоудар - спипаха 16 кг хероин в кюстендилско село


 

Novini.bg
374 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини