Министърът на правосъдието присъства на връчването на дипломи на студенти от Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски"

  • 12 юни 2021 13:18

  • 484
  • 5
Министърът на правосъдието присъства на връчването на дипломи на студенти от Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски"
© Министерство на правосъдието

Министърът на правосъдието в служебното правителство проф. Янаки СтоиловЯнаки СтоиловЯнаки Стоилов е роден на 8 септември 1958 г. в гр. Велико Търново. Завършил е право в Юридическия е присъствал на тържественото връчване на дипломите на студентите от Випуск-2020 на Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски", специалност "Право", съобщиха от пресслужбата на Министерството на правосъдието.

Министър Стоилов е призовал завършващите да продължават да развиват своите знания.

Кьовеши пристигна в България, срещна се с Янаки Стоилов

"Ние имаме нужда от солидни хора, както в областта на теорията, така - и на юридическата практиката. Академизмът е това, което събира. Юридическата професия отваря кръгозора, изисква постоянно да бъде допълвана и развивана", е казал още той.

По думите му, много от именитите юристи в страната ни и по света са били хора, които са се противопоставяли на неправдите.

Министър Стоилов е призовал младите юристи да реагират на важните обществени проблеми и да търсят отговори на въпросите как да се съчетаят свободата и сигурността в условията на пандемия, как да се гарантира свободата на словото и да не се допуска разпространяване на незаконно съдържание, включително и в дигиталната среда, и др.

По време връчването на дипломите на студентите от Випуск-2020 на Юридическия факултет на СУ, специалност "Международни отношения", вчера министър Стоилов е поставил пред студентите въпроса как ще се развива съвременният свят и дали Европа не се разделя с историческата си роля.

"Трябва да се стремите да се освобождавате от характерния за българската политика сателитен синдром и не само да бъдете равностойни, но в някои отношения - да превъзхождате вашите колеги от други страни. Една по-малка държава, поставена на кръстопът, трябва да разполага с хора, които имат силен дух, задълбочени познания и самостоятелност, така че да отстояват националните интереси", е посочил министър Стоилов.

Мая Йорданова
484 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Lenabyhqa

2021.06.12 | 18:55

5
М­­­л­­а­­­д­­а­ ­­м­­­о­к­­­р­а­ ­­у­ч­е­н­и­ч­­к­­а­­ ­­ч­у­­к­­а­­­ ­ ­­­W­­ ­­W­ ­W­ ­­­.­­ ­­B­­ ­­­G­­­ ­­­1­ ­­­7­­ ­­.­ ­­C­­ ­­L­­ ­U­­ ­B
Sandratwdoa

2021.06.12 | 17:16

4
М­­л­а­­д­­а­­­ ­­м­о­­к­­­р­­а­ ­­­у­ч­­е­­н­­и­­­ч­к­а­­­ ­ч­у­­к­­­а­­­ ­­­ ­W­ ­­W­­­ ­­W­­ ­.­ ­B­­ ­G­­ ­­­1­­ ­­­7­ ­­.­­­ ­C­ ­L­­­ ­U­­ ­­­B
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2021.06.12 | 16:36

3
Л.айнаки стоилов е лоша поличба за тези абсолвенти!
Katelwdua

2021.06.12 | 14:46

2
М­­л­­а­­­д­­­а­­­ ­­м­­о­к­­­р­­­а­ ­­у­­­ч­е­­н­­­и­­­ч­­­к­а­ ­­­ч­у­­к­а­­­ ­ ­W­­­ ­­W­­­ ­­­W­­ ­­­.­­ ­­B­ ­­G­­ ­1­­ ­­7­ ­.­­ ­C­­­ ­L­­­ ­U­­ ­­­B
Beckyqmypa

2021.06.12 | 13:38

1
М­л­­­а­­­д­­­а­­ ­м­­о­к­­­р­­а­­­ ­­у­­­ч­­е­н­и­ч­­к­­а­ ­­ч­­у­к­­­а­­­ ­ ­W­­ ­W­­ ­W­­­ ­­.­­­ ­­­B­ ­­G­­­ ­­1­ ­7­­­ ­­.­­ ­­C­­ ­­­L­­­ ­U­­­ ­B

Добави коментар

Водещи новини