Прокуратурата поиска постоянен арест за Брендо

17 май 2012 17:11

Прокуратурата поиска постоянен арест за Брендо
© Булфото
2036 2

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на Евелин Банев – Брендо, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Банев беше задържан вчера, при операция на органите на Министерство на вътрешните работи (МВР).

Срещу Банев се води наказателно производство за участие в транснационална организирана престъпна група за пране на пари и делото е в съдебна фаза. Искането за вземане на най-тежката мярка за неотклонение е продиктувано от официално постъпилите в прокуратурата материали от МВР, обосноваващи намерението на Банев да напусне страната като по този начин се укрие и осуети нормалния ход на воденото срещу него наказателно производство.

Към момента прокуратурата не разполага с данни за извършени нови престъпления от Евелин Банев. Ако в рамките на проведената от МВР акция са събрани материали в тази посока, прокуратурата ще предприеме съответните законоустановени действия, след като те бъдат ни бъдат докладвани.

Константин Тодоров
2036 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2012.05.18 | 00:22

195149
Статията в авторитетното американско списание Foreign Affairs беше открита за българската публика от портала euinside.eu. Тя беше подмината от българските медии, дори от критичните към властта, въпреки несъмнено стряскащите заключения в нея. На България е отредено "почетно" място сред мафиотските държави като Гвинея, Черна гора, Мианмар (или т.нар. Бирма), Украйна и Венецуела. Единствената европейска държава управлявана от премиер, който е бивш наркотрафикант, ето една истина, която българските конвенционални медии не могат да си позволят да проинесат. Някои от страх, други поради икономическа принуда, трети защото са част от пропагандната машина на престъпността, която е на власт.

2012.05.17 | 19:25

195139
XEXEXEXE to nqma takav cirk,sashto taka nqma nishto sreshto nego kakva Shveicariq kvi 5 lv.kav interpol tos Cecko neshto ne mu e dobre glavata,lele le le choveka ne e dobre

Добави коментар

Водещи новини