Мъж е осъден за набиране на лица с цел просия в чужбина

  • 12 април 2021 17:17

  • 324
  • 0
Мъж е осъден за набиране на лица с цел просия в чужбина
© gettyimages

Мъж /на 47 г./ е бил осъден по повдигнатото му обвинение за набиране и транспортиране на лица, с цел просия в чужбина. Това е станало след одобрено от Районния съд в Ловеч споразумение, сключено между Районна прокуратура - Ловеч, и защитника на обвиняемия, съобщават от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Обвиняемият С.Щ. е извършил деянието в периода от 17 май до 22 септември 2016 г. Той е признат за виновен за това, че в село Бъркач, област Плевен, и в Угърчин, област Ловеч, при условията на продължавано престъпление, в съучастие със С. М., е набирал, е транспортирал и превел през границата на Република България на територията на Република Франция четири лица, с цел просия.

Българите, принуждавани да просят в Тулуза, живели във фургони без вода и тоалетна

С.Щ. е обещавал на лицата да получават половината от заработените чрез просия суми. След това ги е транспортирал с лек автомобил през ГКПП "Калотина" до град Тулуза, с цел извършване на просия.

За извършеното престъпление С.Щ. е осъден на три години лишаване от свобода, изпълнението на което е отложено с изпитателен срок от пет години. Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Мая Йорданова
324 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини