Гледай на живо

Евро 2020: Португалия - Германия 2:4

По-тежки мерки за обвиняемите за печатане на фалшиви банкноти за милиони

23 март 2021 13:37

По-тежки мерки за обвиняемите за печатане на фалшиви банкноти за милиони
© Булфото (архив)
1264 7

Софийският апелативен съд отмени решението на Софийския градски съд относно мярката "подписка" на двамата обвинени за печатането на фалшиви парични знаци, предаде репортер на Novini.bg.

Припомняме, че двама души бяха задържани за печатане на фалшиви банкноти на територията на столично висше учебно заведение. Открита бе сумата от 4 млн. долара и 3 млн и 600 хил. евро. И двамата обвиняеми днес бяха в съда и поискаха по-леки мерки. 

Съдът пусна двамата задържани за милионите фалшиви евро и долари

След като чуха доводите на страните и приложените нови доказателства, апелативните съдии наложиха мярка "задържане под стража" на обвиняемия Илия Ненов и "домашен арест" за Даниела Андонова.

Съдът счете, че и двамата са обвинени в извършването на тежко умишлено престъпление. 

Събраните до този момент доказателства говорят за съпричастност към престъплението. И у двамата обвиняеми съдът подчерта, че са намерени изготвените неистински парични знаци, както машини и предмети, свързани с престъплението.

Официално! Експертиза разкри "реквизитни" ли са менте парите от разбитата печатница

Експертиза на Българска народна банка пък разкри, че иззетите парични знаци не представляват „реквизитни пари“. 

Ненов бе задържан веднага след произнасянето на съда в съдебна зала, Андонова ще бъде придружена от властите до дома си, където спрямо нея ще се изпълнява вярката "домашен арест". Определението на САС не подлежи на обжалване и протест

Радина Лазарова
1264 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Amya16

2021.04.10 | 03:54

7
­­­В­­­и­ж­т­е­­ ­­м­­о­я­т­а­ ­т­­­и­­­й­н­­­ ­­п­­у­­т­к­­а­­­ ­­-­ ­­­W­­­W­­W­.­­B­G­­1­­7­­­.­­­C­­­L­­U­­­B­­
Хан Крум

2021.03.23 | 15:55

5
Ами то си беше ясно още от началото, че парите са фалшификат ама едни "строги" но "справедливи" и "неподкупни" съдии решиха срещу скромно възнаграждение разбира се, че това са реквизити. Кофти, че протестърите ще го отнесат щото им е плащано с такива "пари". Ама хак да им е - цяла година осираха и опикаваха София по акъла и под юмручето на Фигуранта - Фатмак. Сега да си заврат тези "реквизити" изодзадзе. Бу, ха, ха - ама много ми е кеф.

2021.03.23 | 16:20

6
Хахахаха гледах клипчето като показваха доларите,и на клипа даже си личи че са реквизит,трябва да си много смотан да ги мислиш за истински,на гешевта ще му се смеят ако ги занесе в чужди съдилища и каже че иска да съди някого заради тях.Ксеро копия некъдърно направени на най обикновенна хартия хахаха всяко дете ще ти каже че не струват и хартията на която са напечатани.
Фончо 1

2021.03.23 | 15:00

2
Защо милиционера е с маска на комунистческия урод цфка ? Измет червена.

2021.03.23 | 15:52

4
Тъпо наистина, би трябвало да им дават служебни маски, които да са задължителни!
1948

2021.03.23 | 15:07

3
Защото е тъпак и същото важи за началниците му. Не ги ли оглеждат на строеви преглед? А и не е полицай, а ТЪМНИЧАР!
САМО ИСТИНАТА

2021.03.23 | 13:57

1
БСП ЩЕ ПРЕМАХНЕ ПЛОСКИЯТ ДАНЪК А С. ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА НЕ БСП НЯМА ДА ПРИЕМЕ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ А С.ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА ЩЕ Я ПРИЕМЪТ ЗА ДА МОЖЕ ПО ЗАКОН ВСИЧКИ ДЕЦА ВЪВ БЪЛГАРИЯ ДА СТАВАТ ДЖЕНДЪРИ КОГАТО ТЕ СИ ПОИСКАТ ВИЕ НАИСТИНА ЛИ ИСКАТЕ ВАШИТЕ ДЕЦА СЛЕД ИЗБОРИТЕ ДА БЪДАТ КАТО ТОВА НА БРАД ПИТ ИЛИ ИСКАТЕ ТЕ ДА СА НОРМАЛНИ И НАИСТИНА ЛИ ИСКАТЕ МАЛКИТЕ ФИРМИ ДА ПЛАЩАТ ДАНЪК КОЛКОТО ГОЛЕМИТЕ ФИРМИ АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА БСП

Добави коментар

Водещи новини