Полицията задържа двама души за наркотрафик през ГКПП "Кулата"

  • 21 март 2021 11:00

  • 3949
  • 4
Полицията задържа двама души за наркотрафик през ГКПП "Кулата"
© Булфото (архив)

Две лица са задържани за наркотрафик през ГКПП "Кулата". Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура София.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се води разследване по образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 354а, ал. 2, вр. ал. 1 и по чл. 242, ал. 2 от НК – придобиване, държане и разпространение на високорискови наркотични вещества и опит за пренасянето им през границата на страната.

На 20 март 2021 г., след постъпила оперативна информация, служители на ОДМВР-Благоевград са спрели лек автомобил, пътуващ от България за Гърция през ГКПП "Кулата". В колата са били открити два пакета, облепени с тиксо и завити в алуминиево фолио. Въпросните обекти, с тегло 1873 грама, били сложени във вътрешността на резервна гума в багажника. При извършен полеви тест съдържащото се в тях вещество е реагирало положително на хероин. Водачът на колата – 61-годишният Б.Г. от с. Тополница, община Петрич, е бил задържан на място.

Пловдивската полиция разби схема за трафик на дрога за Турция

В хода на разследването на престъпното деяние е бил установен неговия подбудител и помагач – 51-годишният Д.А. от гр. Петрич.

Към настоящия момент е известно, че по-рано Б.Г. придобил дрогата от съучастника си – Д.А., който умишлено го склонил към извършване на престъпното деяние, за което му обещал заплащане и съдействие. Улеснил го с даване на съвети, разяснения, набавяне на парични средства за пътуването, осигуряване и предоставяне на наркотичното вещество, както и укриването му в автомобила.

При извършено претърсване в дома на Д.А. в гр. Петрич са били открити и иззети електронна везна, метален уред за пресоване със следи от хероин и парична сума в размер на 5 400 евро.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Благоевград двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа. Предстои внасянето в съда на искания за определяне на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Б.Г. и Д.А. Двамата обвиняеми са криминално проявени и осъждани.

Разкриването на престъпното деяние е станало в рамките на работата за противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества, извършвана от ОДМВР-Благоевград съвместно с прокуратурата.

Novini.bg
3949 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Marisola20

2021.04.10 | 03:54

4
­В­и­­­ж­­­т­­е­­ ­­м­о­­­я­­­т­­а­ ­т­­­и­­­й­н­­ ­­п­у­­т­к­­а­­ ­­­-­ ­W­­W­W­.­­­B­­G­1­7­.­­C­­L­­­U­B­­
3 МИЛИОНА ПО МАЛКО ЗА 30 ГОДИНИ

2021.03.21 | 13:15

1
2 УМРЯХА ОТ ГЛАД БОЛЕСТИ И САМОУБИЙСТВА А 1 МИЛИОН ОТИДЕ ДА ЖИВЕЕ В ЧУЖБИНА ПО ПРИНУДА ПОВЕЧЕТО ОТ ТЯХ ЕТО ВИ ДЕМОКРАЦИЯ А ПРИ ЖИВКОВ НАРАСНА 3 МИЛИОНА ПОСЕЧЕ ЗА 35 ГОДИНИ ФЕНОВЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА ВИЕ ТЕЗИ ВСЕКИДНЕВНИ НОВИНИ ВИЖДАХТЕ ЛИ ГИ ПРИ ЖИВКОВ -Незряща жена и дъщеря ѝ скочиха от 7-и етаж в Стара Загора ЗАЩОТО ТОВА СЕ СЛУЧВА ВСЕКИ ДЕН ПРИ ЛЮБИМАТА ВИ ДЕМОКРАЦИЯ 3 МИЛИОНА ПО МАЛКО -ЖЕРТВИ НА ЛЮБИМАТА ВИ ДЕМОКРАЦИЯ
Харалампи

2021.03.22 | 10:32

3
Никой не те спира да отидеш при Ким.Щом бъркаш демокрация с икономически изостанала съветска кочина,значи си за там,товарищ !
EЙ СМЕШНИЦИ

2021.03.21 | 15:15

2
ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ ПРИ ЖИВКОВ НЯМАШЕ НИТО ЕДИН НАРКОМАН

Добави коментар

Водещи новини