Съдят двама шофьори, опитали да подкупят полицаи

  • 11 март 2021 15:19

  • 261
  • 1
Съдят двама шофьори, опитали да подкупят полицаи
© Novini.bg

Окръжна прокуратура - Пловдив внесе в съда два обвинителни акта спрямо шофьори, опитали да подкупят полицейски служители, за да не извършат действия по служба - да не им съставят актове за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Обвиняемият Й.Г., на 28 г., бил спрян за проверка на 23 януари 2021 г., в Пловдив и при извършен тест с техническо средство, уредът отчел, че е шофирал след употреба на наркотични вещества - марихуана.

Разследващи полицаи от ГПУ-Калотина са предадени на съд за подкупи

За да не го санкционират, обвиняемият хвърлил 35 лева през отворен прозорец на служебния автомобил. На съд е предаден и Г.К., на 41 г., който на 2 март 2021 г. бил спрян за проверка от полицейски служители в с. Крушево, община Първомай.

При извършен тест с техническо средство "Дрегер", уредът отчел наличие на алкохол в кръвта от 0,89 промила. За да не му съставят акт за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата, обвиняемият подхвърлил в служебната кола 150 лева. И в двата случаи служителите на МВР не взели парите и незабавно уведомили дежурния разследващ полицай.

Предвиденото от закона наказание за опит за подкуп на длъжностно лице е лишаване от свобода до десет години и глоба до петнадесет хиляди лева. Предстои Окръжен съд - Пловдив да насрочи заседания по внесените обвинителни актове.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
261 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Menagaa20

2021.04.10 | 03:56

1
­В­­и­­­ж­­т­е­­­ ­­­м­­­о­­я­­т­­а­­­ ­т­­­и­­­й­­н­­ ­­­п­­у­­т­­к­­­а­­ ­­­-­ ­­­W­W­­­W­.­B­­­G­1­­­7­­­.­C­­­L­­U­B­

Добави коментар

Водещи новини