Комисията на Цацаров с разкрития за обезпечителни мерки срещу Васил Божков

10 март 2021 11:03

Комисията на Цацаров с разкрития за обезпечителни мерки срещу Васил Божков
© Булфото (архив)
2616 8

От КПКОНПИ, ръководена от Сотир Цацаров, излязоха с гореща информация за образуваните производства и обезпечителни мерки срещу Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от.

По повод на шествие - протест на граждани, проведено днес, 10.03.2021 г., пресцентърът на КПКОНПИ предоставя следната информация:

Във връзка с образувано производство по реда на ЗПКОНПИ срещу Васил Крумов Божков, в Софийски градски съд е внесено мотивирано искане за допускане на обезпечителни мерки върху имущество, собственост на проверяваното лице и на свързаните с него физически и юридически лица.

Цацаров разкри колко са общо исковете срещу Божков и свързаните с него лица

Искането е уважено изцяло от съда. Сред допуснатите и наложени обезпечителни мерки, са и такива по отношение на имущество, собственост на дружеството „Нове Хоумс“ АД, а именно - възбрани върху поземлен имот, ведно с изграждащи се върху него 14 многофамилни жилищни сгради, находящи се в гр. София, район „Красно село“, бул. „Цар Борис III“, № 126. Обезпечителните мерки са наложени на 01.10.2020 г.

На 21.01.2021 г. в Комисията е получено възражение от изпълнителния директор на дружеството. В него се твърди, че с наложените обезпечителни мерки върху недвижимото имущество на „Нове Хоумс“ АД са засегнати имуществените интереси на акционерното дружество и на над 250 други лица. Твърди се, че те са извършили плащания по предварителни договори и фактури за придобиване на обекти в изграждащия се жилищен комплекс.

С възражението не са представени документи, удостоверяващи право на собственост на лица – купувачи, нито други доказателства в подкрепа на твърденията за сключени договори.

КПКОНПИ погна Божков и жена му за 406 млн. лв.

От страна на Комисията са извършени проверки в Имотния регистър към Служба по вписвания – София, от които също не са установени прехвърлителни сделки между „Нове Хоумс“ АД и трети лица – купувачи. В КПКОНПИ не са постъпвали възражения или жалби от такива заинтересовани лица, в качеството им на собственици на обособени обекти от жилищния комплекс „Нове Хоумс“ или на страни по други договори с акционерното дружество. Комисията изразява готовност да разгледа всяко такова искане и да се произнесе по него в съответствие с изискванията на закона.

Срещу определението на Софийски градски съд, с което са допуснати обезпечителните мерки, е подадена частна жалба от „Нове Хоумс“ АД, по която се очаква произнасяне от Апелативен съд – София.

Novini.bg
2616 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
ВАСИЛ БОЖКОВ

2021.03.10 | 12:17

3
Съд и затвор-срам и позор, когато не може!
РАДКО РАДКОВ

2021.03.10 | 14:02

8
Да , Божков скоро ще влезе в затвора ...Спокойно ...
кАКВОсе разбързахте задни-и

2021.03.10 | 12:42

5
Защо не конфискувате безбожно и незаконно забогателия Ковачки,братя Домуси,ШИШИ,ТОЛУПА,ЦЕЦА СЕКСА.Бухалката ви работи само срещу опонентите ви и на тия,на които искате да им вземете душата.Вие съд позор.Взехте здравето на куп народ по арестите.Няма да ви се размине.ЦАЦАРОВ ТИ ОТ КЪДЕ ВЪЗКРЪСНА МИШКО??????
Цацаров

2021.03.10 | 14:01

7
Ще дойде и твоят ред , мишко ...

2021.03.10 | 13:05

6
Масоните преизбраха Валери Митков за "Велик Майстор", Красен Кралев пак заместник. Ложите се обединяват
кАКВОсе разбързахте задни-и

2021.03.10 | 12:41

4
Защо не конфискувате безбожно и незаконно забогателия Ковачки,братя Домуси,ШИШИ,ТОЛУПА,ЦЕЦА СЕКСА.Бухалката ви работи само срещу опонентите ви и на тия,на които искате да им вземете душата.Вие съд позор.Взехте здравето на куп народ по арестите.Няма да ви се размине.ЦАЦАРОВ ТИ ОТ КЪДЕ ВЪЗКРЪСНА МИШКО??????
Веселин Василев

2021.03.10 | 11:54

2
Ще духате супата!!!! За кой ли път!!!

2021.03.10 | 11:40

1
Булсатком беше пред фалит преди 3 години, когато не можеше да обслужва дълга си към група лондонски банки, но беше „спасен“ от група международни фондове, които изкупиха част от задълженията към кредиторите. Някои от кредиторите продадоха част от своите вземания към Булсатком на никому неизвестната „Улас Инвестмънтс“ ЕАД, българска фирма, собственост на Владимир Каролев, ОБАЧЕ финансирана от държавната ББР с държавни пари. Въпрос: Защо ББР работи чрез посредник? Отговор: частна далавера с държавни пари, като печалбата от далаверата е изцяло в лична полза на Владимир Каролев и на бившия директор на ББР Стоян Мавродиев, който беше публично уволнен.кражите не спират срам и позор. Съд и затвор

Добави коментар

Водещи новини